29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σοφία Φλέγκα: “Η ορεινή Ελλάδα πρέπει επιτέλους να προωθηθεί – Άσχημο να αισθανόμαστε σαν τους φτωχούς συγγενείς” (vid)

Η παρέμβαση της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας στη σύσκεψη για Τουρισμό-Πολιτισμό-Αθλητισμό στο Καρπενήσι

Το πρωί της Δευτέρας (27/3), κυβερνητικό κλιμάκιο αφίχθη στο Καρπενήσι και συμμετείχε σε ειδική θεματική ενότητα για το τρίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός-Αθλητισμός. Παρουσίασαν θέσεις και προτάσεις, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Διδασκάλου και Γιώργος Μαυρωτάς. Ο λόγος δόθηκε και σε εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και φορέων, που εξέθεσαν προβλήματα και ζήτησαν παρεμβάσεις. Κοινός τόπος η άποψη πως χωρίς μεγάλα οδικά έργα, η άρση της απομόνωσης και η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. «Πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να μη χαθεί για πάντα η προοπτική αναγέννησης της Ευρυτανίας, που κάθε χρόνο ερημώνει ολοένα και περισσότερο», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων.

Ενδιαφέρον είχε και η ομιλία της κας Σοφίας Φλέγκα, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ευρυτανίας, που ζήτησε από την Υφυπουργό Τουρισμού τη θεσμοθέτηση του πλαισίου γύρω από τον εναλλακτικό τουρισμό. Αναφέρθηκε στην καμπάνια προβολής ελληνικών ορεινών προορισμών “Greece does have a Winter” που για πρώτη φορά δημιούργησε ο ΕΟΤ το 2021, εκτίμησε, ωστόσο, ότι στο ζήτημα παρατηρείται στασιμότητα· «η ηπειρωτική, ορεινή Ελλάδα, η οποία είναι ανοικτή 365 ημέρες τον χρόνο, θα πρέπει επιτέλους να προωθηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά και αιτήθηκε εντατικοποίηση της προσπάθειας μέσα από στοχευμένες καμπάνιες. «Είναι άσχημο να αισθανόμαστε σαν τους φτωχούς συγγενείς» (σ.σ. του ελληνικού Τουρισμού), πρόσθεσε η κα Φλέγκα.

ΒΙΝΤΕΟ

Ζήτησε, επίσης, η πρόεδρος των ξενοδόχων, μέριμνα για την υλοποίηση προγράμματος αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών των τουριστικών επιχειρήσεων στους ορεινούς προορισμούς. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» δίνει ανάσα πνοής και στην περιοχή μας, πρότεινε δε τη δημιουργία προγράμματος σε στιλ “Evia Pass”, που να αφορά όμως αποκλειστικά την ηπειρωτική και ορεινή Ελλάδα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σύσκεψη στο Καρπενήσι, δημοσιεύεται στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ