29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σπίρτζης στην ΕΡΤ: Ο προοδευτικός κόσμος θα είναι κερδισμένος στο σύνολό του στις επόμενες εκλογές

Την εκτίμηση ότι ο «προοδευτικός κόσμος θα είναι κερδισμένος στο σύνολό του» στις επόμενες εκλογές, εξέφρασε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, διευκρινίζοντας ότι «το 55-60%, θα μπορέσει να δώσει ασφαλή και σίγουρη προοδευτική διακυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτημα για το αν το δίλημμα των εκλογών είναι «να φύγει ο Μητσοτάκης και να επιστρέψει Τσίπρας» με δεδομένο ότι «όλα τα γκάλοπ εδώ και πολύ καιρόν δείχνουν ότι αυτή η σύγκριση δεν ευνοεί ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Σπίρτζης εξέφρασε την επιφύλαξή του για τις σφυγματομετρήσεις που βγαίνουν, επισημαίνοντας ότι «έχουμε εντοπίσει, και νομίζω ότι αυτό το έχουν παραδεχτεί και δημοσκοπικές εταιρείες σε πολύ κρίσιμες στιγμές γι αυτές, ότι δεν μπορούν να μετρήσουν αξιόπιστα τους συμπολίτες μας που στηρίζουν και ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτώμενος για το αν η εικόνα των δημοσκοπήσεων – με την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν μια βάση – μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγους μήνες ο κ. Σπίρτζης είπε ότι νομίζει πως έχει ήδη αλλάξει, απλά δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις για τεχνικούς λόγους που αφορούν το δείγμα των δημοσκοπήσεων, «δηλαδή τους ανθρώπους που ερωτώνται από τις εταιρείες», αλλά και γιατί «υπάρχει φόβος στην ελληνική κοινωνία για τη ΝΔ και αυτά που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», γιατί «υπάρχει φόβος στους συμπολίτες μας να εκτεθούν με αυτά όλα που έχουν γίνει».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των παρακολουθήσεων και την άποψη ότι όσο σημαντικό κι αν είναι, δεν φαίνεται να κερδίζει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, ο κ. Σπίρτζης τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν συμφωνεί, πιστεύοντας πως ο λαός φαίνεται να μην ενδιαφέρεται γι’ αυτό καθώς «στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν τα βγάζει πέρα στους λογαριασμούς του ρεύματος, στο πώς θα πληρώσει τις ανάγκες του νοικοκυριού, στο να πάει στο σούπερ μάρκετ, στο να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών του».

Στην ερώτηση τέλος αν θεωρεί δεδομένο ότι επιχειρηματίες, στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικοί παρακολοθούνταν «επειδή υπάρχει μια λίστα», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «όχι, θεωρώ δεδομένο το τι έχει παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη στις παρακολουθήσεις και τι έκανε και ο ίδιος».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ