20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Σσσσσσσσστ, ο Μότσαρτ κοιμάται….» στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon στη Θεσσαλονίκη

Το Alte Fablon παρουσιάζει την μουσική παιδική παράσταση «Σσσσσσσσστ, ο Μότσαρτ κοιμάται….» της Λίζας Κωνσταντοπούλου από  03 Δεκεμβρίου 2022 κάθε Σάββατο στις 17:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon στη Θεσσαλονίκη.

Η παράσταση

Ένας εικοσάχρονος Μότσαρτ υποδέχεται κοιμισμένος  τους μικρούς θεατές καalte fι τους συναντά στο όνειρό του. Συνομιλούν, μοιράζεται μαζί τους κομμάτια από την πιο γνωστή και υπέροχη μουσική του, ζητάει τη γνώμη τους για αυτά και τους εξηγεί πώς και γιατί τα έγραψε.

Ταυτόχρονα τους εμπιστεύεται πράγματα από τη ζωή και την καθημερινότητά του, τα οράματα και τις ιδέες του, αλλά ρωτάει και μαθαίνει πράγματα και γι’ αυτούς!

Η συνάντηση τελειώνει με μια συναισθηματική προτροπή: «…. μη με ξεχάσετε, με λένε Μότσαρτ!» που ελπίζουμε πως θα γίνει η αρχή μιας παντοτινής φιλίας των παιδιών με τον μεγάλο δημιουργό!

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση για παιδιά 4 με 10 ετών, για έναν εντελώς πρωτότυπο και όμορφο τρόπο προσέγγισης της μουσικής των μεγάλων συνθετών, όπως ο Μότσαρτ, που καθιστά το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη εξαιρετικά οικείο για τα παιδιά, χωρίς να χάνει τίποτα από την ποιότητα και το μεγαλείο του. Τα παιδιά θα γελάσουν με την καρδιά τους, θα μάθουν πάρα πολλά και πάνω απ’όλα θα ακούσουν υπέροχη μουσική!

Η  συγγραφέας

Η Λίζα Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγήτρια Μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ. Έχει συνεργαστεί ως συγγραφέας και μουσικός με τη χορωδία του Σ.Φ.Μ.Θ., το Μ.Μ.Θ, την Κ.Ο.Θ. και τη Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε.

Έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου, τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρόδου και Πάτρας, την Όπερα Θεσσαλονίκης, την Επίτροπο του ΟΗΕ στην Κύπρο, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Κυκλοφορούν τα έργα της: SA RAJA MEURA (παραμυθιστόρημα),  “ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ” και  “ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΙΠΑ” (θεατρικά), ΡΑΝΤΕΒΟΥ  ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ” (μυθιστόρημα).

Συντελεστές

Κείμενο:  Λίζα Κωνσταντοπούλου, Σκηνοθεσία: Λίζα Κωνσταντοπούλου,Σκηνικά – Κοστούμια: Επιμέλεια ομάδας, Ηχοληψία – μουσική επεξεργασία: Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος, Φωτογραφίες: Θανάσης Κριτσωτάκης, Οργάνωση παραγωγής: Απόστολος Λιάπης, Υπεύθυνος επικοινωνίας: Απόστολος Λιάπης, Παραγωγή: Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon

Επί σκηνής: Ερμής Μιχαήλ Αθανασόπουλος

Ο Ερμής Μιχαήλ Αθανασόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000. Είναι φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και σπουδάζει Μονωδία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει από το 2010 στη Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο στο ‘’Τρίτο Στεφάνι’’ του Κώστα Ταχτσή, έπαιξε στην όπερα Carmen του Bizet σε σκηνοθεσία Michal Znaniecki και συμμετείχε σε συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο  03, 10, 17 Δεκεμβρίου στις 17:00, Κυριακή  04, 11, 18 Δεκεμβρίου στις 11:30

ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗΣ

55’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: € 6   Γενική είσοδος (1 παιδί ή 1 ενήλικας), € 10  Ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί), € 16  Ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon, Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 20:30, Απαραίτητη κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων., Φιλίππου 71 &  Χριστοπούλου, Θεσσαλονίκη – 54635, Τηλ: 2314014430

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ