28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στάση εργασίας των έκτακτων εργαζόμενων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Σε προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν τη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου από τις 7.30 έως τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων του Υπ. Πολιτισμού, που απασχολούνται σε έργα της Εφορείας Δωδεκανήσου, με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων τους.

Οι εργαζόμενοι, αρχαιολόγοι, εργατοτεχνίτες, αρχαιοφύλακες οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί 4 μήνες, καλούν όλους όσους εργάστηκαν ως συμβασιούχοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία, αλλά και κάθε πολίτη σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας στη Κω στις 9.30 το πρωί.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού υπ. Πολιτισμού.
Την αμέριστη συμπαράσταση του στα αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων της Εφορείας Αρχαιοτήτων εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη τη τακτική του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σε συνθήκες ακρίβειας και πανδημίας να εξαναγκάζει αυτούς τους εργαζόμενους -αρκετοί είναι από άλλες περιοχές της χώρας- σε ανέχεια, με την καθυστέρηση καταβολής των μισθών τους”.
Καλεί παράλληλα Υπουργείο και Εφορεία να δεσμευτούν για την έγκαιρη εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεων τους και να εξοφλήσουν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ