28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Στάχτη» η Πεντέλη: Κάηκαν 20.350 στρέμματα

Ασύλληπτη είναι η καταστροφή από την φωτιά στην Πεντέλη που ξέσπασε την Τρίτη (19/7) και έκανε στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και χιλιάδες στρέμματα γης.

Φωτιά στην Πεντέλη: Η μάχη των πυροσβεστών μέσα από φωτογραφίες

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν τεράστια μάχη για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, που για ώρες παρέμενε ανεξέλεγκτο λόγω και των θυελλωδών ανέμων.

Με βάση την εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη (20/7) στις 12:05 τοπική ώρα (Εικόνα 1), την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε στις 21:00 το ίδιο βράδυ η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Όπως επισημαίνει το meteo, ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Σημειώνεται ότι ι πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο κέντρο διαχείρισης κρίσεων για να ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα σε Μέγαρα και Σαλαμίνα αλλά και για την Πεντέλη. Στην περίπτωση της Πεντέλης δεν απέκλεισε τον εμπρησμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. Θα μπορούμε να έχουμε περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί το ανακριτικό της πυροσβεστικής. Αλλά για την Πεντέλη δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού».

Πηγή: meteo 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ