25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή / Μαζική συγκέντρωση και πορεία στο Καρπενήσι με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Πολίτες όλων των ηλικιών διαδήλωσαν στο κέντρο του Καρπενησίου για τα Τέμπη

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»: Την οργή τους εξέφρασαν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές σε 80 πόλεις σε όλη την επικράτεια, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, ζητώντας ταυτόχρονα την απονομή Δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη. Το μικρό, ορεινό Καρπενήσι συμμετείχε δυναμικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, με εκατοντάδες -περί τους 400- ανθρώπους να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία.

Μια από τις πιο ογκώδεις διαδηλώσεις των τελευταίων -πολλών- ετών έγινε στο Καρπενήσι το βράδυ της Τετάρτης (8/3), με απλούς πολίτες όλων των ηλικιών να διαμαρτύρονται με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, γέμισαν την κεντρική πλατεία της πόλης και απαίτησαν ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη και το πιο ιερό δικαίωμα, την ίδια τη ζωή.

Ήταν  μια διαμαρτυρία με συνθήματα όχι μόνο κατά της σημερινής κυβέρνησης, αλλά κατά του συστήματος στην ολότητά του, ενάντια στις παθογένειες και αβελτηρίες που καταδικάζουν τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο εγκληματικών πρακτικών.

«Είμαστε εδώ για να ζητήσουμε μια καλύτερη χώρα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας», είπε στα Ευρυτανικά ΝΕΑ ένα ζευγάρι συνταξιούχων από το Καρπενήσι, που για πρώτη φορά συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δίπλα τους, μια παρέα 17χρονων παιδιών, με πλακάτ και πανό στα χέρια που διατράνωνε πως τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν («Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή»).

Τα ίδια παιδιά, συμμετείχαν το πρωί σε μαθητική πορεία και συλλαλητήριο στο κέντρο του Καρπενησίου, κινητοποίηση που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα και παλμό [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και περιλάμβανε χαιρετισμούς από εκπροσώπους τοπικών συνδικαλιστών οργάνων, φοιτητές κ.α., για να ακολουθήσει, λίγο αργότερα, μεγάλη πορεία μέχρι το κτήριο της ΠΕ Ευρυτανίας.

Στα Ευρυτανικά ΝΕΑ μίλησε η πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ευρυτανίας της ΑΔΕΔΥ, Ελένη Αθανασιάδου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ