20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού, πιθανά τα πρώτα χιόνια στα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Το σκηνικό καλοκαιρίας που έχει εδραιωθεί τα τελευταία 24ωρα στην Ευρυτανία θα διακοπεί προσεχώς, καθώς διαταραχή που θα διασχίσει τη χώρα από τα ανατολικά προς τα δυτικά (όχι πολύ σύνηθες) θα προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού.

Από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής (11/11) και κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου, περιμένουμε άστατο καιρό και στην Ευρυτανία, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού. Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια κ.α.

Γνώρισμα του καιρού το Σάββατο (12/11) θα είναι και η αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις (ΒΑ). Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι πιθανόν να σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις στα βουνά της Ευρυτανίας, κυρίως άνω των 1900-2000 μέτρων.

Φαινόμενα αναμένονται μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (13/11), με τον καιρό σταδιακά να οδεύει προς βελτίωση· η ψύχρα ωστόσο θα διατηρηθεί.

«Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις», αναφέρει για την αλλαγή του καιρού η ΕΜΥ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ