24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα βουνά της Γαλλίας προπονήθηκε επί 2 μήνες η Καρπενησιώτισσα αθλήτρια Ζωή Σταμούλη – Ανέβηκε δις στο βάθρο αγώνων (ΦΩΤΟ)

Με στόχο την αγωνιστική της βελτίωση και την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, η Ζωή Σταμούλη, αθλήτρια ορεινού τρεξίματος με καταγωγή από το Καρπενήσι, βρέθηκε το καλοκαίρι (συνολικά 2 μήνες) στην περιοχή Mont Cenis της Γαλλίας.

Η περιοχή περιτριγυρίζεται από βουνά που τα περισσότερα ξεπερνούν τα 3.000 υψόμετρο. Είναι οργανωμένα με πλήθος από μονοπάτια και το καλοκαίρι η περιοχή αποτελεί θέρετρο για όσους αγαπάνε την πεζοπορία, το τρέξιμο και το ποδήλατο βουνού.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ταλαντούχα δρομέας έτρεξε σε δυο αγώνες, ανεβαίνοντας δις στο βάθρο των νικητριών. Αρχικά, στην πόλη Lanslebourg συμμετείχε σε διαδρομή απόστασης 21χιλ (με 1200μ θετική υψομετρική) όπου βγήκε 3η, ενώ στην περιοχή Pralongnan La Vanoise έτρεξε ξανά 21χιλ (1600μ θετ. υψομετρική), όπου κατέλαβε τη 2η θέση.

«Οι δυο αγώνες ήταν αρκετά απαιτητικοί με μεγάλο ανταγωνισμό αλλά και τερέν που δεν είχα συναντήσει ξανά -τεχνικά περάσματα με συρματόσχοινο, παγετώνες, απότομες κατηφόρες με σαθρό τερέν», λέει η ίδια για την εμπειρία της. Πλέον, η Σταμούλη έχει επιστρέψει στο Καρπενήσι όπου συνεχίζει τις προπονήσεις της.

Ο πατέρας της 25χρονης κατάγεται από το Καρπενήσι «…και έτσι, από μικροί συνηθίζαμε να περνάμε τις χειμερινές μας διακοπές εκεί. Τα τελευταία χρόνια το επισκέπτομαι πολύ συχνά και νιώθω ότι μου δίνει μια ελευθερία. Το να ξυπνάω το πρωί και να βλέπω τρία διαφορετικά βουνά, το ένα πιο επιβλητικό από το άλλο, για μένα είναι κάτι το μοναδικό», είχε πει η ίδια σε συνέντευξή της στα «Ευρυτανικά Νέα», σημειώνοντας ότι «το τρέξιμο βουνού με έχει κάνει να αγαπήσω περισσότερο τον τόπο αυτό, αφού τα τοπία και τα μονοπάτια του Καρπενησίου σε γεμίζουν με πολύ ξεχωριστές εικόνες».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ