18 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα Ιμαλάια ο Θωμάς Νταβαρίνος, με στόχο να γράψει ιστορία – Ανάβαση στο “φονικό βουνό ”, το Nanga Parbat των 8.126μ.

Ο Αγραφιώτης ορειβάτης-αλπινιστής, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, ξεκίνησε σήμερα από το "Ελ. Βενιζέλος" για το όρος Νάνγκα Μπαρμπάτ στα Ιμαλάια

Το Nanga Parbat βρίσκεται στο Πακιστάν στο δυτικό άκρο των Ιμαλαΐων. Είναι το 9ο υψηλότερο βουνό στον κόσμο (8.126μ.). Η πρώτη ανάβαση στο Nanga Parbat έγινε στις 3 Ιουλίου 1953 από τον Αυστριακό ορειβάτη Hermann Buhl. Στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, ήταν γνωστό ως το «φονικό βουνό», επειδή ήταν μια από τις πιο φονικές κορυφές ψηλότερες των οκτώ χιλιομέτρων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 6 Ιουνίου 2024, ο Αγραφιώτης ορειβάτης-αλπινιστής Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο που ξεκίνησε από την Αθήνα και τελικό προορισμό το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Στόχος του Νταβαρίνου είναι να γράψει ιστορία, να γίνει ο πρώτος Έλληνας που πατά την κορυφή των 8.125μ. του Nanga Parbat.

Ο αλπινιστής από τα Τοπόλιανα του Δήμου Αγράφων, μετέχει σε διεθνή ορειβατική αποστολή που θα διαρκέσει έως και 45 ημέρες, περιλαμβάνοντας τον σταδιακό εγκλιματισμό στα μεγάλα υψόμετρα, πριν την τελική προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή.

«Η ανάβαση σε τόσο ψηλά βουνά είναι μια πάλη με τον εαυτό σου και τα όρια του», λέει στα Ευρυτανικά Νέα από το «Ελ. Βενιζέλος» ο Θωμάς Νταβαρίνος, λίγο πριν επιβιβαστεί στην πτήση για το Πακιστάν.

Στο εγχείρημα του Νταβαρίνου αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, με τα εξής λόγια:

«Ο Αγραφιώτης ορειβάτης-αλπινιστής Θωμάς Νταβαρίνος, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, ξεκίνησε σήμερα απο το “Ελ. Βενιζέλος”στην Αθήνα για το όρος Νάνγκα Μπαρμπάτ στα Ιμαλάια. Είναι το 9ο ψηλότερο βουνό της γης με ύψος 8.126 μ. Το όνομά του σημαίνει “γυμνό βουνό” και στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γνωστό ως το “βουνό φονιάς” επειδή ήταν μία από τις πιο φονικές κορυφές ψηλότερες των 8km.

Η ανάβαση στον Νάνγκα Παρμπάτ σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή που απαιτεί άριστη σωματική κατάσταση πνευματική διαύγεια και ψυχική ηρεμία. Προσόντα που χαρακτηρίζουν τον Θωμά με πολλές εμπειρίες αφού το βουνό είναι το σπίτι του αλλά είναι και ένας ορειβάτης που έχει αποδείξει την αξία του και σε άλλες πολύ δύσκολες αποστολές τις όποιες διεκπεραίωσε με τεράστια επιτυχία.

Στη δύσκολη αυτή προσπάθειά σου Θωμά, η σκέψη μας θα είναι μαζί σου παρακαλώντας το Θεό να ,σου δίνει δύναμη και κουράγιο και να γυρίσεις άλλη μία φορά νικητής με τη σημαία του Ορειβατικού Συλλόγου των Αγράφων να ατενίζει ψηλά και της Ελλάδας ψηλότερα.

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη φίλε μου!».

Τα Ευρυτανικά Νέα θα παρακολουθούν την προσπάθεια του Θωμά Νταβαρίνου στα δυτικά Ιμαλάια και θα σας ενημερώνουν για την εξέλιξη της αποστολής
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ