20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα σχολεία των Αγράφων η ΕΠΣ Ευρυτανίας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΠΟ

Συνεχίζεται για έβδομη χρονιά η δράση του σχολικού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία». Σε σχολεία της δυτικής Ευρυτανίας βρέθηκε κλιμάκιο της ΕΠΣ

Το πρόγραμμα είναι το πρώτο εγκεκριμένο σχολικό πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο που εκπονείται από την ΕΠΟ, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής, και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ομοσπονδία προχώρησε στην έκδοση ενός πρωτότυπου σχολικού εγχειριδίου, το οποίο περιέχει προσωπικές συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στo ποδοσφαίρο Άμμου και Σάλας, στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης ένα αλφαβητάρι κοινωνικών μηνυμάτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πάσα στα θρανία», αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Ευρυτανίας πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Αγράφων.

Τη Δευτέρα 27/5, οι άνθρωποι της Ένωσης βρέθηκαν σε Ραπτόπουλο, Κερασοχώρι, Γρανίτσα και Φραγκίστα, μοιράζοντας ενημερωτικό, αθλητικό υλικό και μπλουζάκια στα παιδιά. Συμμετείχαν, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, Γιώργος Παπαντζίμας, ο ταμίας Δημήτρης Αθανασόπουλος και ο εκ των ενωσιακών προπονητών Δημήτρης Τσιγαρίδας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ