24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα όριά του το Νοσοκομείο Καρπενησίου, 15 ασθενείς νοσηλεύονται με κορονοϊό – Λιγοστεύουν επικίνδυνα οι κενές κλίνες

Τα διακόσια φθάνουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρυτανία, από τις αρχές του Νοέμβρη μέχρι σήμερα. Η άλλοτε covid-free Ευρυτανία αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση των νέων περιστατικών, με αποτέλεσμα τη συνακόλουθη κλιμακούμενη πίεση στις -ούτως ή αλλως περιορισμένων δυνατοτήτων και αντοχών- τοπικές δομές Υγείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου λειτουργεί πλέον στα όριά του. Αυτή τη στιγμή (καθώς τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς) συνολικά δεκαπέντε (15) ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται στην ειδική πτέρυγα covid-19 του νοσοκομείου. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων παρουσίασε αύξηση στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας.

Οι κενές κλίνες ανέρχονται μόλις σε τέσσερις (4). Μετά τη δέσμευση, με απόφαση του Διοικητή του νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Δημήτρη Καρατσίκη, για τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, της παθολογικής κλινικής που διέθετε 23 κρεβάτια, δημιουργήθηκαν επιπλέον 2 Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Έχουν καλυφθεί οι 15 κλίνες και μένουν ακόμα 4, ενώ υπάρχουν και δύο κρεβάτια για υποδοχή κρουσμάτων.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό πως από τη διοίκηση το Γ.Ν.Κ. και προσωπικά τον διοικητή κ. Καρατσίκη, έχει δοθεί η προτροπή προς το ΕΚΑΒ να μεταφέρει πλέον για νοσηλεία μόνο περιστατικά που αξιολογούνται ως σοβαρά.

Το Νοσοκομείο Καρπενησίου ταλανίζεται, πλην των άλλων, και από τα περιστατικά μολύνσεων στο υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές, που επιδεινώνουν την κατάσταση και επιβαρύνουν σημαντικά το έργο παροχής υπηρεσιών. Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, πρόσφατα είχε διαγνωστεί θετικός ο ένας εκ των δύο ιατρών της παθολογικής, με αποτέλεσμα όλο το βάρος να πέσει στον παθολόγο κ. Θεόδωρο Δαλαδήμο, ενώ παθολόγος γιατρός που καλύπτει επικουρικά κάποιες ημέρες της εβδομάδας, έχει διατεθεί στο νοσοκομείο και από το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας.

Την Πέμπτη (4/12) έγινε γνωστό πως ο νέος Πνευμονολόγος, που είχε αναλάβει καθήκοντα στα μέσα του περασμένου μήνα, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να τεθεί σε υποχρεωτική καραντίνα και το νοσοκομείο να απολέσει προσωρινά τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Υπενθυμίζεται ότι για πέντε συμπολίτες μας, ασθενείς covid-19, χρειάστηκε το προηγούμενο διάστημα η διασωλήνωση και διακομιδή τους σε ΜΕΘ (σε νοσοκομεία πόλεων ανά την επικράτεια), καθώς η υγεία τους παρουσίασε επιδείνωση. Δύο συνάνθρωποί μας, ηλικίας 76 και 87 ετών, έχασαν τη μάχη ύστερα από σοβαρές επιπλοκές λόγω του κορονοϊού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ