28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στα 17 τα ενεργά κρούσματα σε περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Καρπενησίου. Πώς εξελίσσεται η διασπορά στη δομή

Περισσότερα από 400 τεστ ανίχνευσης covid-19 έχουν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο στο Θεραπευτήριο Χρ. Παθήσεων Ευρυτανίας (με έδρα το Καρπενήσι), μετά τη διασπορά μολύνσεων που διαπιστώθηκε και αφορά τόσο τους περιθαλπόμενους όσο και το προσωπικό της δομής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων, τη δεδομένη στιγμή, τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε είκοσι ένα (21): 17 περιθαλπόμενοι και 4 εργαζόμενοι είναι θετικοί στον ιό στα πιο πρόσφατα τεστ που πραγματοποιήθηκαν. Εξ αυτών, για τρία άτομα που φιλοξενούνται στο ΘΧΠ και πάσχουν από υποκείμενα προβλήματα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο -για προληπτικούς λόγους- να μεταφερθούν για νοσηλεία και αυξημένη παρακολούθηση στην πτέρυγα covid του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους, οι περιθαλπόμενοι που είναι θετικοί αντιμετωπίζουν ήπια ή και σχεδόν καθόλου συμπτώματα· οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι πλήρως (με 3 δόσεις). Ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου, κ. Κλεομένης Λάππας, ευελπιστεί ότι τα επόμενα 24ωρα θα αρνητικοποιηθούν και άλλοι περιθαλπόμενοι, ενώ τα τεστ θα συνεχιστούν ώστε να υπάρξει άμεση αντίδραση σε τυχόν νέα κρούσματα.

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας

2 προσλήψεις για τον καθαριότητα

Στους κοινόχρηστους χώρους του ΘΧΠ πραγματοποιήθηκε απολύμανση, ενώ έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα βαρδιών των εργαζομένων ώστε η δομή να λειτουργεί απρόσκοπτα και με το ίδιο επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους περιθαλπόμενους.

Εξάλλου, την 1η Μαρτίου, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών καθαριότητας με ανάδοχο εταιρεία με έδρα το Λιανοκλάδι Φθιώτιδας, καθώς κρίθηκε αναγκαία λόγω των συνθηκών της πανδημίας. «Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας για δύο (2) μήνες με την διάθεση δύο εργαζόμενων στο Θεραπευτήριο με οχτάωρη απασχόληση από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή πρωινών ωρών και συγκεκριμένα από 7:00 έως 15:00», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση.

13 θέσεις μέσω Κοινωφελούς Εργασίας

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στο Θεραπευτήριο έχουν προκηρυχθεί συνολικά 13 θέσεις μέσω του νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, 8μηνης διάρκειας. Οι θέσεις ανά εκπαιδευτικό επίπεδο και ειδικότητα έχουν ως εξής: ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Μεταφορέων Ασθενών δύο (2) θέσεις, ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό Ξυλουργικών Εργασιών μια (1) θέση, ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών Καθαριότητας τρεις (3) θέσεις, ΥΕ Βοηθητικών Χειρωνακτικών Εργασιών δύο (2) θέσεις, ΥΕ Βοηθών Μαγείρων μια (1) θέση, ΥΕ Πλυντών δύο (2) θέσεις, ΔΕ Πληροφορικής μια (1) θέση και ΤΕ Λογοθεραπευτών μια (1) θέση.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ