20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στελέχωση με γιατρούς, ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ, ελικοδρόμιο – Τι ζήτησε η δημοτική αρχή Αγράφων από τον Διοικητή 5ης Υ.ΠΕ.

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εμβολιασμών κατά της covid-19 στην Ευρυτανία και να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του νομού, είχε ο Διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Φώτης Σερέτης, που τη Δευτέρα (10/5) επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας και την Τρίτη (11/5) βρέθηκε στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου (αναλυτικό ρεπορτάζ και δηλώσεις θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν)

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, ο κ. Σερέτης επισκέφτηκε και το Δημαρχείο στο Κερασοχώρι, όπου τον υποδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγράφων κ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, καθώς ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης βρισκόταν την ίδια ώρα σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Τα θέματα συζήτησης περιστράφηκαν γύρω από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην ανάγκη άμεσης επίλυσής τους και επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ από τον Γ.Γ.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα προτείνονται:

1. Η άμεση στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αγράφων με μόνιμους- ειδικευμένους γιατρούς

2.Οι εφημερίες των ιατρών να πραγματοποιούνται στο ιατρείο διορισμού τους έτσι ώστε να υπάρχει ιατρική κάλυψη 365 ημέρες το χρόνο και να διευκολύνονται μεταξύ τους οι συνάδελφοι ιατροί σε βάρδιες, άδειες, ρεπό κλπ.

3. Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας με πληρώματα ασθενοφόρου.

4. Η ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία, όπου ο χρόνος διακομιδής για το πλησιέστερο νοσοκομείο ξεπερνά τις 4 ώρες. «Τουλάχιστον, μέχρι να φτάσουμε στην ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ, να δοθεί η δυνατότητα διασώστη οδηγού ασθενοφόρου στους πυροσβέστες και σε ομάδα εθελοντών, κατόπιν εκπαιδεύσεως από έμπειρο προσωπικό του ΕΚΑΒ», σημειώνεται.

5. Η προκήρυξη για στελέχωση του ΕΚΑΒ να περιλαμβάνει αποφοίτους των ΙΕΚ με πιστοποίηση και ελλείψει αυτών αποφοίτους των ΙΕΚ που έχουν τη σχετική ειδικότητα, ώστε να γίνεται κάλυψη των θέσεων.

6. Η κατασκευή ελικοδρομίου και η ένταξη των διακομιδών στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, όπως γίνονται στα νησιά που ο χρόνος διακομιδής είναι πολύ μικρότερος και πλησίον έχουν οργανωμένα νοσοκομεία.

Ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέριας ανέφερε ότι αρκετά από τα προαναφερθέντα αιτήματα οδεύουν στην επίλυσή τους και πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι γεγονός και η πρώτη κινητή μονάδα εμβολιασμού στο Δήμο Αγράφων”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δ. Αγράφων.

Τον κ. Σερέτη συνόδευε και ο Διοικητής του Κ.Υ Δυτικής Φραγκίστας κ. Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισήμανε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Δημοτικής αρχής με το προσωπικό του Κ.Υ. Δυτικής Φραγκίστας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ