Το Καρπενήσι φιλοξενεί στις 22-23 Μαρτίου Φεστιβάλ Γαστρονομίας, προβάλλοντας τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές συνταγές. Παραγωγοί και επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους με δωρεάν συμμετοχή.
Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Μαρτίου, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ» θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για παραγωγούς, επιχειρήσεις και λάτρεις της τοπικής κουζίνας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δοκιμάσουν αυθεντικές γεύσεις και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα της περιοχής.
Η διοργάνωση γίνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και τη στήριξη των παραγωγών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών, γευσιγνωσίες και διάφορα δρώμενα που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.
Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στο κοινό. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αποκλειστικά επιχειρήσεις με έδρα εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπορική τους ταυτότητα να μην παραπέμπει σε άλλη περιφέρεια. Η συμμετοχή των εκθετών καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια.
