20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΣτΕ: «Κόκκινη κάρτα» για jet ski, flyboard, σκάφη στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου

«Κόκκινη κάρτα» στη χρήση jet ski, flyboard, σκαφών κλπ, στην παραλία Πλατύς Γιαλός της Μυκόνου έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, επικαλούμενοι λόγους δημοσίου συμφέροντος που αφορούν στην προστασία των λουομένων, ανέστειλαν την απόφαση του λιμενάρχη Μυκόνου η οποία στις 2 Νοεμβρίου του 2021 άναψε το «πράσινο φως» στην ανανέωση της έγκρισης εκμίσθωσης ενοικιάσεως θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (65/2022) έκανε δεκτή την προσφυγή της διεύθυνση μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας που στρεφόταν κατά της επίμαχης απόφασης του λιμενάρχη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «υφίστανται λόγοι δημοσίου συμφέροντος για την μετακίνηση της δραστηριότητας εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής» εκτός της παραλίας του Πλατύ Γιαλού οι οποίοι «επιβάλλουν να εξασφαλιστεί η παύση της δραστηριότητας της εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής».

Την ίδια ώρα, το ΣτΕ έκανε δεκτή αίτηση για τοποθέτηση ιδιωτικής πλωτής εξέδρας στην ακτή της Αλεομάνδρας- Cavo Glyfadi στη Μύκονο προκειμένου να προσδένουν σκάφη αναψυχής.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ