19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Άμφισσα ο Πολιτιστικός, τίμησε τη 202η επέτειο από την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκε η διακοσιοστή δεύτερη επέτειος από την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων

Η Επέτειος της Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων, κορυφαίου ιστορικού γεγονότος, εορτάζεται στις 10 Απριλίου κάθε έτους, όμως φέτος, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και βάσει του σχετικού ΦΕΚ, εορτάστηκε την Κυριακή του Θωμά, στις 23 Απριλίου 2023. Στην Άμφισσα ταξίδεψε αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.

Εκτός της Αναπαράστασης της Απελευθέρωσης, που αποτελεί κάθε χρόνο το επίκεντρο των εκδηλώσεων και έγινε το Σάββατο 22 Απριλίου, ο Δήμος Δελφών, σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και δραστήριους πολίτες, υλοποίησε φέτος μία σειρά αξιόλογων δράσεων, όπως θεατρική παράσταση, επετειακή εκδήλωση με ομιλίες και μουσικό-χορευτικό πρόγραμμα, έκθεση ζωγραφικής, πεζοπορική διαδρομή, παρουσίαση βιβλίου, καθώς και την καθιερωμένη παρέλαση.

Ο Πολιτιστικός συμμετείχε στην κατάθεση στεφάνων και σε δρώμενο της αναπαράστασης στο Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης-Οικία Πανουργιά, καθώς και στην παρέλαση των συλλόγων στη Λεωφόρο Σαλώνων. «Ο Πολιτιστικός ταξίδεψε στην Άμφισσα το Σάββατο 22/4 και την Κυριακή 23/4 στα πλαίσια των Επετειακών Εκδηλώσεων Απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων. Τελευταία στάση πριν την επιστροφή για τα μέλη μας, το υπέροχο Γαλαξείδι. Με υγεία στα επόμενα», αναφέρουν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού.

Να σημειωθεί, τέλος, πως τα μέλη του Πολιτιστικού είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και να συζητήσουν στην Άμφισσα με τον συνθέτη κ. Δημήτρη Μαραμή, με θέμα διάφορες πολιτιστικές δράσεις, προτάσεις και ιδέες.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ