25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην εθνική ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων η Ελευθερία Καντερέ, με καταγωγή από τη Βίνιανη Ευρυτανίας

Μετά τη συμμετοχή της στα προπονητικά καμπ, εντάχθηκε στην Εθνική.

Η ρυθμική γυμναστική, που απευθύνεται αποκλειστικά στις γυναίκες, αναγνωρίστηκε επίσημα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής το 1961 και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε το 1963, ενώ τα ομαδικά αγωνίσματα εντάχθηκαν στο διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα το 1967. Το ατομικό της ρυθμικής συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1984, ενώ το ομαδικό (ανσάμπλ) αποτελεί Ολυμπιακό αγώνισμα από το 1996.

Μια Ευρυτάνισσα (από τη Βίνιανη του Δήμου Αγράφων), η Ελευθερία Καντερέ, αποτελεί μια από τις καλύτερες νέες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στην Ελλάδα και απόδειξη αποτελεί η ένταξή της στην Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων η οποία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2023.

«Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια του συλλόγου μας, Καντερέ Ελευθερία, που έπειτα από τη συμμετοχή της στα προπονητικά καμπ που διεξήγε η ΕΓΟ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε την ένταξή της, στην Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό το 2023. Σε αυτή την επιτυχία συνέβαλλαν και οι προπονήτριες που είχε η Ελευθερία όλα αυτά τα χρόνια, η Ευαγγέλια Ζαρχανή, Ζωια Μαργετη, Ευριδίκη Ευσταθιάδη και Δήμητρα Ανδρέου. Η Ελευθερία θα προπονείται πλέον υπό τη σκέπη των ομοσπονδιακών προπονητών στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (…)», αναφέρει ο σύλλογος της Καντερέ, Α.Ο. Παλμός Αργυρούπολης.

Την ταλαντούχα αθλήτρια συνεχάρη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βίνιανης: «Η Διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βινιανιτών “Η Κοίμηση της Θεοτόκου” εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στην Ελευθερία Καντερέ (καταγόμενη και απ’ το χωριό μας) για την ένταξή της στην εθνική ομάδα Ανσάμπλ Νεανίδων που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς αγώνες το 2023. Σαν σύλλογος είμαστε 100% σίγουροι ότι αυτή η μεγάλη επιτυχία είναι μόνο η αρχή των πολλών θαυμάσιων επιτευγμάτων που έρχονται στο δρόμο σου. Συγχαρητήρια Ελευθερία!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ