16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην εποχή της τηλεκπαίδευσης, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου δεν ξέχασε την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ

Τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ (τουλάχιστον μέχρι τις 14/12), για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ, στις 3/12. Ωστόσο, έστω και μέσω της τεχνολογίας, δεν έλειψαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου και ένα τμήμα του ειδικού δημοτικού σχολείου, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας webex, την Τετάρτη 3/12/2020, στις 11π.μ. Η δράση ήταν προαιρετική, καθώς ήταν εκτός διδακτικού ωραρίου των δημοτικών σχολείων, αλλά σύμφωνη με το ωράριο των ειδικών σχολείων, όπου τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης. Οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τάξεων κκ Στέλλα Ντούσιου και Καλλίνα Γκόντα είχαν προετοιμάσει παιγνιώδεις δράσεις που αφορούσαν στην αναπηρία και φυσικά μπορούσαν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Στην αρχή τα παιδιά παρακολούθησαν το βιντεάκι «The present» που αναφέρεται στην αναπηρία και έπειτα έπαιξαν τρία παιχνίδια. Στο πρώτο οι μισοί έπρεπε να ζωγραφίσουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με το στόμα και οι άλλοι μισοί μια μπάλα χριστουγεννιάτικη με το πόδι. Οι δημιουργίες των μαθητών θα αποτελέσουν ένα παζλ κολάζ που θα αναρτηθεί στο χώρο του ειδικού δημοτικού σχολείου.

Στο δεύτερο παιχνίδι δόθηκαν κάποιες λέξεις στα παιδιά και έπρεπε να τις αναπαραστήσουν με παντομίμα. Μερικές από αυτές τις λέξεις ήταν Άγιος Βασίλης , καλικάντζαρος , μελομακάρονο! Το γέλιο ήταν άφθονο και η διάθεση ανεβασμένη. Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι οι συμμετέχοντες στην εφαρμογή whiteboard έπρεπε να φτιάξουν ένα αστέρι έχοντας τα μάτια τους κλειστά! Τα αποτελέσματα ήταν ξεκαρδιστικά.

«Συγκινητικό κομμάτι», αναφέρουν οι δασκάλες, «αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και η συναίνεση των γονέων τους σε μια δράση εξωδιδακτική, μα τόσο ουσιαστική. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς γιατί στα μικρά και απλά βρίσκεται η ουσία και γιατί όχι …η μαγεία!».

(Φωτογραφία από τις περσινές δημιουργίες των δυο τμημάτων)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ