27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Ευρυτανία θα γίνει, για πρώτη φορά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου Ανδρών-Γυναικών – Στη Δομνίστα, στις 12 Μαΐου

Οι κορυφαίοι δρομείς βουνού θα δώσουν ραντεβού στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας, με αφορμή το 10o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινού δρόμου ανδρών και γυναικών

Το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου Ανδρών και Γυναικών θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ευρυτανία, που παίρνει τη σκυτάλη από τη Δεσκάτη Γρεβενών, εκεί όπου κάθε χρόνο φιλοξενούνταν η διοργάνωση. Ο αγώνας θα έχει δύο διαδρομές, 46 και 20 χιλιομέτρων, με εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Δομνίστα.

«Ο σύλλογος “Ε4-Το Πάντα Βρέχει” σας προσκαλεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί στα μονοπάτια του “Evrytania Trail Races” και συνδιοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου, την Κυριακή στις 12 Μαΐου 2024, στη Δομνίστα Ευρυτανίας (…)», αναφέρει ο σύλλογος “Ε4-Το Πάντα Βρέχει”.

Οι δρομείς θα τρέξουν σε μονοπάτια της σειράς αγώνων Evrytania Trail Races, που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου 2023 για δεύτερη χρονιά, με εκατοντάδες συμμετοχές. Στον αγώνα των 46χλμ., που έχει 2.800μ. θετική υψομετρική διαφορά, οι ελίτ αθλητές του ελληνικού trail running, θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σε μια απαιτητική αλλά συνάμα πανέμορφη διαδρομή που ξεκινά από τη Δομνίστα, φθάνει στο Δεντρούλι και συνεχίζει στους Στάβλους, διασχίζει τον Κρικελλοπόταμο και περνά μέσα από το Κρίκελλο, προτού προσεγγίσει τη Σκοπιά, τον Φονιά και τον Ψηλό Σταυρό, για να καταλήξει στη Δομνίστα για τερματισμό. Εξίσου όμορφη είναι και η διαδρομή των 20χλμ. με 1.000 θετική υψομετρική διαφορά.

Τις παραπάνω διαδρομές μπορούν να τρέξουν δωρεάν όλοι/ες οι αθλητές/τριες του ορεινού τρεξίματος με τις εξής παροχές: Ηλεκτρονική εγγραφή Athletopia, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Σταθμοί τροφοδοσίας, ITRA, Ομάδες Διάσωσης. Η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής θα δοθεί στις 8 το πρωί και στις 9 θα ξεκινήσει ο μικρότερος αγώνας.

Οι εγγραφές γίνονται ΕΔΩ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ