25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Κέρκυρα ο υπουργός υποδομών & μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Κέρκυρα ο υπουργός υποδομών & μεταφορών Κώστας Καραμανλής, συζήτησε με την τοπική αυτοδιοίκηση για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων σχετικά με την υδροδότηση του νησιού.

Το ζήτημα της υδρεύσεως και της κατασκευής φραγμάτων για την επαρκή υδροδότηση του νησιού ταλανίζει πολλές δεκαετίες την κοινωνία της Κερκύρας.

Αλλαγές σχεδίων, μελέτες επί αλυσιτελών μελετών, απαλλοτριώσεις, υψηλά κόστη, υπολογιζόμενα στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ήταν κάποιοι από τους λόγους των καθυστερήσεων στην επίλυση του προβλήματος, που σοβεί επί τριάντα χρόνια.

Εν τω μεταξύ για τμήμα του έργου, που αφορά στην αποσκλήρυνση του νερού, στον σχετικό διαγωνισμό αναδείχθηκε προ ημερών προσωρινός ανάδοχος για έργο ύδρευσης στην Κέρκυρα, συνολικού αρχικού ύψους 29,1 εκατ. ευρώ.

Με 120.000 μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες γύρω στο 1.5 με δυο εκατ. το καλοκαίρι, η Κέρκυρα “διψά” για μια λύση. Επισημαίνεται ότι λόγω της παλαιότητας των υποδομών του δικτύου υπάρχει απώλεια πάνω από το 30% των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού του νησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ