23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Κύπρο κλιμάκιο του Δήμου Καρπενησίου. Συμμετείχε στο συνέδριο Αδελφών Δήμων που διοργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο συνέδριο Αδελφών Δήμων που διοργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης της Κύπρου στις 27-28 Απριλίου 2023, συμμετείχε ο Δήμος Καρπενησίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη. Η Ελληνική αποστολή συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις, ενώ ο δήμαρχος μίλησε για την ιστορία της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα σε ένα πολυπληθές κοινό.

Ο Δήμος Καρπενησίου συμμετείχε στο συνέδριο Αδελφών Δήμων, το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Έγκωμης στην Κύπρο, με θέμα: «Κτίζοντας τη νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου». Στο συνέδριο συμμετείχαν οι αδελφοποιημένοι δήμοι με τον Δήμο Έγκωμης, Ιθάκης, Χανίων και Εορδαίας, καθώς και εκπρόσωποι της κυπριακής κυβέρνησης, δήμαρχοι κυπριακών δήμων και στελέχη της Τ.Α. Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του συνεδρίου παρουσιάστηκε η δομή και η λειτουργία του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέσα από την εμπειρία δήμων της Ελλάδας. Επίσης, ακούστηκαν καλές πρακτικές και εμπειρίες από το μοντέλο της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τον Δήμο Καρπενησίου  εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Νίκος Σουλιώτης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Γκαρίλα, οι αντιδήμαρχοι Σοφία Ζαλοκώστα και Ευδοξία Κονιαβίτη και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος «Αδελφών πόλεων»  δήμου Καρπενησίου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εισήγηση του Δημάρχου Καρπενησίου σχετικά με την ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο της επερχόμενης αλλαγής και μεταρρύθμισης στο κυπριακό μοντέλο αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, παρουσίασε και τα πλεονεκτήματα που επέφεραν οι αλλαγές αυτές, καθώς και τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη μετάβαση στο νέο σύστημα διοίκησης.

Η ελληνική αποστολή σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης επισκέφθηκε το μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων Κερυνειωτών στον τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου απέτισε φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνων, ως δείγμα σεβασμού απέναντι στους ήρωες αδελφούς μας.

Μέσα από τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της συνάντησης των αδελφών πόλεων, οι δήμοι κέρδισαν τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες και  εξέλιξη της τεχνογνωσίας, με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ