4 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Στην Ουάσινγκτον για διήμερες συναντήσεις ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Η Αμερική δεν έχει «πιο στενό εταίρο» από τη Βρετανία στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο, δήλωσε την Τετάρτη η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Λονδίνο ενόψει της αυξανόμενης απειλής από την Κίνα και τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η πρέσβης Τζέιμι Χάρτλεϊ τόνισε επίσης τη σημασία της «Ειδικής Σχέσης» καθώς η Αμερική και η Βρετανία επιδιώκουν να οικοδομήσουν οικονομίες «καθαρής ενέργειας του 21ου αιώνα» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Ο Βρετανός Πρωθυπουργός έφτασε αργά την Τρίτη στο Κογκρέσο για διήμερες συναντήσεις με επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη, με αποκορύφωμα τις συζητήσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.
Θα πιέσει για δράση για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και θα επιδιώξει μεγαλύτερη οικονομική συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Οι κινήσεις έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την αυταρχική διακυβέρνηση στην Κίνα και την ολοένα και πιο επεκτατική εξωτερική πολιτική, εν μέρει λόγω της οικονομικής και τεχνολογικής ισχύος του Πεκίνου.

Εκθέτοντας το όραμά του για μια οικονομική συμμαχία, ο Ρίσι Σουνάκ δήλωσε: «Συνδυάζοντας τους τεράστιους οικονομικούς μας πόρους και την τεχνογνωσία μας, θα αναπτύξουμε τις οικονομίες μας, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα διατηρήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέλλον.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ