18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Παλαιοκατούνα Αγράφων το ετήσιο, πανελλήνιο συνέδριο Νέων Αγροτών, το διάστημα 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021

από την έντυπη έκδοση

Με κεντρικό σύνθημα «Τολμούμε – Καινοτομούμε – Δημιουργούμε», η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) διοργανώνει το 27ο Συνέδριό της, από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2021, στο χωριό Παλαιοκατούνα του Δήμου Αγράφων. Η σχετική απόφαση ελήφθη με συνδιοργανωτή την Π.Ε. Ευρυτανίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2021 στο Καρπενήσι, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, κ. Άρη Τασιού, του Δημάρχου Αγράφων, κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, του προέδρου της ΠΕΝΑ, κ. Νίκου Παυλονάσιου και μελών της οργανωτικής επιτροπής, δόθηκε το πράσινο φως για την οργάνωση του συνεδρίου.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τους αγρότες, λόγω της νέας ΚΑΠ και των πολλαπλών προβλημάτων που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή, η πανδημία και οι πρόσφατες πυρκαγιές, όλοι συμφωνήσαν στη μεγάλη αξία που έχει για τον αγροτικό πληθυσμό η πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Τα θέματα

Οι κύριοι θεματικοί άξονες που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου αφορούν ζητήματα της επικαιρότητας, όπως επίσης και διαχρονικά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους της υπαίθρου και ειδικότερα τους νέους αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, θέματα που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, τον ρόλο των αγροτών μέσα από την πανδημία, την ανάπτυξη της ορεινής κτηνοτροφίας, τη διαχείριση των βοσκοτόπων, τον τουρισμό της υπαίθρου, τα τοπικά προϊόντα, καθώς και οι δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, αποτελούν μέρος των ενοτήτων που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την παρουσία στελεχών χάραξης αγροτικής πολιτικής, πανεπιστημιακών, ερευνητών, επιχειρήσεων, επιστημόνων, ανθρώπων του αγροτικού τομέα κ.α.

Το συνέδριο δημιουργεί μια μοναδική πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και δικτύωσης για του νέους αγρότες για να βελτιώνουν τόσο τους επιχειρηματικούς, όσο και τους επιχειρησιακούς στόχους με όραμα την ανασυγκρότηση μιας παραγωγικής χώρας.

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου καλεί τους νέους αγρότες, αλλά και άλλους νέους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Περισσότερες πληροφορίες στο email: [email protected].

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ