20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Παλαιόχωρα οι πρώτοι έξι πρόσφυγες – Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποβίβασης από το τάνκερ

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έξι από τους 152 πρόσφυγες που διασώθηκαν χθες το βράδυ στα ανοικτά της Μεσσηνίας και που έφτασαν έξω από το λιμάνι της Παλαιόχωρας με το τάνκερ «Αριστοφάνης», στη 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Δύο από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν στη στεριά είναι έφηβοι, με τον ένα να φέρει ελαφρύ τραύμα στο πόδι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα παραλάβει μία γυναίκα που έχει κάταγμα στον γοφό.

Τους ολοφάνερα εξαντλημένους ανθρώπους, υποδέχτηκε κλιμάκιο των εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, ενώ την επιχείρηση συντονίζει από την πρώτη στιγμή ο Περιφερειακός Διοικητής – Αρχηγός του της 7ης Διοικητικής Περιφέρειας Λιμενικού Κρήτης, Σπύρος Πασάκος.

Άλλοι 85 έχουν ήδη επιβιβαστεί σε σκάφη.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των Διοικητών, Υποδιοικητών και του Αρχηγού Λιμενικού Κρήτης, με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο τάνκερ προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά.

Με την ολοκλήρωση της αποβίβασής τους, οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν με λεωφορεία στα Χανιά, όπου ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για την φιλοξενία τους στη Δημοτική Κατασκήνωση στον Καλαθά Ακρωτηρίου, ενώ έχει ήδη δοθεί το “πράσινο φως”, ώστε το τάνκερ να συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό την Αίγυπτο.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Κάμερα: Μ. Λουπασάκης

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ