25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Σάμο ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης που είναι εκτός του Μητρώου των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα εξετάσει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης ο οποίος θα επισκεφτεί το νησί μαζί με τον Γ.Γ του Υπουργείου, αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου Χριστόδουλο Στεφανάδη θα βρεθεί στην Σάμο την Παρασκευή 20 Μαίου και θα έχει επαφές με τους δύο δημάρχους του νησιού και εθελοντικές ομάδες οι οποίες ζητούν να ανοίξει ξανά το μητρώο ώστε να ενταχθούν και να ξεκινήσουν την εκπαίδευση τους. Το βράδυ της Τρίτης έγινε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλ. Λυμπέρη και τους εθελοντές των κλιμακίων ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Αν.Σάμου Γ. Στάντζο ώστε να υπάρξουν υπομνήματα που θα προωθηθούν στο αρμόδιο υπουργείο με τα αιτήματα των 30 και πλέον εθελοντικών ομάδων. Να σημειώσουμε ότι στον Ν. Σάμου υπάρχουν μόνο 13 πιστοποιημένοι εθελοντικοί σύλλογοι.

Το πρόβλημα είναι γνωστό στο υπουργείο όπως το μετέφερε και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πτέραρχος ε.α., τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο οπόιος είχε επισκεφτεί την Σάμο τον περασμένο Νοέμβριο και είχε συναντηθεί με τους φορείς και τους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ