19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στην Ύδρα ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, για τη γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου (ΦΩΤΟ)

Το διήμερο 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, το νησί της Ύδρας τίμησε με επισημότητα τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Προσκεκλημένος ήταν ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την παραμονή της εορτής, «…με λαμπρότητα τελέστηκε, το εσπέρας της 13ης Νοεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ύδρας, επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, ο Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Τον Σεβασμιώτατο άγιο Καρπενησίου που είναι και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στην εφετινή εορτή, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του1821, προσφώνησε και ευχαρίστησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ. Ο Άγιος Καρπενησίου ομίλησε εμπνευσμένα και ευλόγησε τους πιστούς. Παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος και οι αρχές της Νήσου», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης.

Μια ημέρα αργότερα, ανήμερα της τοπικής εορτής «…με λαμπρότητα τελέστηκε, την Κυριακή 14η Νοεμβρίου 2021, ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις τον Ι. Ναόν του Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου. Προεξήρχε και ομίλησε διδακτικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Εν συνεχεία τελέστηκε η Δοξολογία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ανέγνωσε το συνοδικό μήνυμα για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του1821. Τονίστηκε και ο ρόλος των Νεομαρτύρων στην προετοιμασία για την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Τιμίων Λειψάνων και κατέληξε εις τον Ι. Καθεδρικό Ναό.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Βουλευτής κ.Μανωλάκος, ο κ.Δήμαρχος Ύδρας, η Αντπεριφερειάρχης Νήσων κ. Β.Μπόγρη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι λοιπές Αρχές της Νήσου. Επί της εξέδρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. ΕΦΡΑΙΜ ευχαρίστησε τις αρχές κυρίως δε τα παιδιά των Σχολείων της Ύδρας εις τα οποία μίλησε πατρικά. Τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ