16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη Βίνιανη του δήμου Αγράφων βρίσκεται από το πρωί ο ΕΟΔΥ, για τη διενέργεια τεστ στους κατοίκους του χωριού

Την πιθανότητα διασποράς του νέου ιού στη Βίνιανη του δήμου Αγράφων θέλει να διερευνήσει ο ΕΟΔΥ και για τον λόγο αυτό, από το πρωί της Πέμπτης (11/2) το τοπικό κλιμάκιο βρίσκεται στο χωριό (φωτο), πραγματοποιώντας τεστ ανίχνευσης covid-19 στον ντόπιο πληθυσμό. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυξημένη συμμετοχή των κατοίκων στη διαδικασία. Μέχρι στιγμής, τα rapid test δεν έχουν “δείξει” κάποιο κρούσμα.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, το τελευταίο τριήμερο στην Ευρυτανία καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία έχουν άμεση συσχέτιση μεταξύ τους (το έτερο αφορά Ευρυτάνα που διαμένει εκτός νομού), καθώς αφορούν μια 43χρονη και τους γονείς της, τον 70χρονο πατέρα της (από χθες νοσηλεύεται προληπτικά στην πτέρυγα κορονοϊού του Νοσοκομείου Καρπενησίου) και την 65χρονη μητέρα της. Οι δύο τελευταίοι ζουν μόνιμα στη Βίνιανη και για τον λόγο οι αρμόδιες αρχές επισκέπτονται σήμερα το χωριό.

“Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:15 π.μ., το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Βίνιανη για να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ ανίχνευσης του covid-19 σε όποιον δημότη επιθυμεί. Δεν εφησυχάζουμε, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας“, αναφέρει για τη διενέργεια ελέγχων στο χωριό ο δήμος Αγράφων.

(Φωτο: Παντελής Μαντής)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ