20 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη Δασοπυρόσβεση-Δασοπροστασία εκπαιδεύτηκαν τα μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας

Εκπαίδευση στη Δασοπροστασία-Δασοπυρόσβεση που υλοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, παρακολούθησαν μέλη του Ελληνικού Διασωστικού Σώματος Ευρυτανίας

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-27 Απριλίου 2024, τα μέλη του Ε.Δ.Σ.Ε. ενημερώθηκαν για τα αίτια πρόκλησης των Δασικών Πυρκαγιών, τα είδη τους, τις μεθόδους και τους τρόπους κατάσβεσής τους.

Επίσης, έγινε πρακτική σε ρίψεις νερού, στη χρήση διαφόρων τύπων φορητών πυροσβεστήρων καθώς και στη λειτουργία βοηθητικών αντλιών που χρησιμοποιούνται στην πυρόσβεση για την πλήρωση των οχημάτων. Αναλύθηκαν οι κανόνες επικοινωνίας και διαχείρισης ενός συμβάντος, καθώς επίσης και η λειτουργία του ψηφιακού συστήματος διαχείρισης περιστατικών «Engage», το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα του Π.Σ. και των φορέων Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα, σε θέματα σχεδιασμού και αντιμετώπισης καταστροφών.

Παράλληλα, τα μέλη του σωματείου έκαναν την εγγραφή τους στην ψηφιακή πλατφόρμα ασύγχρονης εκπαίδευσης της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας. Από εδώ και στο εξής θα έχουν άμεση ενημέρωση για τις μελλοντικές εκπαιδεύσεις και θα ενημερώνεται ο ατομικός φάκελος κάθε εθελοντή για τις γνώσεις και την εκπαίδευσή του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ