28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη “σκιά” του θανάτου της Γεννηματά, το Καρπενήσι έστειλε μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η πλατεία Μάρκου Μπότσαρη, η κεντρική πλατεία του Καρπενησίου, έγινε για μια ακόμη χρονιά το σημείο επαγρύπνησης για την πρόληψη των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Στη βαριά «σκιά» του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, στα 57 της χρόνια από καρκίνο, ο Σύλλογος «Αγώνας Ζωής», που ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την υποστήριξη όσων εμπλέκονται με τον καρκίνο, οργάνωσε, μαζί με τον Δήμο Καρπενησίου, συμβολική δράση, το απόγευμα της Δευτέρας, 25 Οκτωβρίου 2021.

Το κτήριο του παλαιού Δημαρχείου φωταγωγήθηκε ροζ, από το διεθνές σύμβολο για τον καρκίνο του μαστού, τη ροζ κορδέλα, ενώ μπαλόνια του ίδιου χρώματος αφέθηκαν ψηλά στον ουρανό. Στην πλατεία βρέθηκαν, η αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Σοφία Ζαλοκώστα, η πρόεδρος του «Αγώνα Ζωής», Ανθή Μουλιανίτη, η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, Εύη Κονιαβίτη κ.α.

Βίντεο και δηλώσεις από τη συμβολική εκδήλωση στο Καρπενήσι

«Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο. Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού», αναφέρει για την ημέρα ο σύλλογος και ενημερώνει για τα εξής:

«Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος κακοήθης όγκος στις γυναίκες και εμφανίζεται περίπου σε 1 στις 8 Ελληνίδες. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού 4500 γυναίκες και χάνουν τη ζωή τους 1500. Είναι πιο σπάνιος στις νέες γυναίκες, είναι όμως πιο επιθετικός από ότι στις ηλικιωμένες, Μπορεί να εμφανισθεί και σε άνδρες, αλλά είναι πολύ σπάνιος (1% σε σχέση με τη συχνότητά του στις γυναίκες)».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ