24 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα η απαγόρευση κυκλοφορίας, με μουσική η εστίαση, τι θα ισχύει για γάμους και εμπροπανηγύρεις

Την παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας κατά μία ώρα και συγκεκριμένα έως τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις δεξιώσεις ενέκρινε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και ανακοίνωσε επίσημα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας και η επαναφορά της μουσικής πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου. Μάλιστα, από την 1η Ιουλίου πρόκειται να καταργηθεί και η υφιστάμενη απαγόρευση κυκλοφορίας. Ακόμα, οι ειδικοί συμφώνησαν σε γενναία αύξηση στον μέγιστο αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπονται στις δεξιώσεις που συνοδεύουν γάμους και βαπτίσεις.

Επιπλέον, οι ειδικοί αποφάσισαν, οι εμποροπανήγυρεις να επιτραπούν όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφερειακή ενότητα.

Αναλυτικά, ποια μέτρα αίρονται:

-Από το Σάββατο (12/6) επεκτείνεται το ωράριο στο curfew (απαγόρευση κυκλοφορίας). Θα αρχίζει στη 1.30 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 5.

-Από την 1η Ιουλίου σταματάει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

-Από το Σάββατο (12/6) επιτρέπεται η μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης όπου θα βρίσκονται καθήμενοι πελάτες.

-Από το Σάββατο (12/6) ανοίγουν τα καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές όπου υπάρχουν δύο ελεύθερες δίοδοι.

-Από το Σάββατο (12/6) αυξάνεται το ποσοστό σε χώρους θεάματος και ακροάματος

-Όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, θα επιτρέπονται μόνο όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στις περιφερειακές ενότητες ξεπερνά το 50%

-Από τις 14/6 αρχίζουν οι πρακτικές εργασίες φοιτητών.

-Από τον Ιούλιο θα αυξηθεί και το όριο τον παρευρισκομένων σε εκδηλώσεις, όπως τα γαμήλια γλέντια, καθώς από 100 άτομα που είναι τώρα ο αριθμός, θα ανεβεί στα 300.  

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ