1 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στιγμές της Εθνικής Αντίστασης από την Ευρυτανία. Σήμερα Σάββατο (6/4) η εκδήλωση στην Ηλιούπολη Αττικής – Το πρόγραμμα

Κοινή πρωτοβουλία από την Πανευρυτανική Ένωση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Καστανιωτών Ευρυτανίας & το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Δήμου Ηλιούπολης

Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 6ης Απριλίου 1941, ημερομηνία κατά την οποία οι γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν πισώπλατα στον γενναία και νικηφόρα ως τότε αγωνιζόμενο Ελληνικό Στρατό κατά των Ιταλών εισβολέων, η Πανευρυτανική Ένωση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Καστανιωτών Ευρυτανίας και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης διοργανώνουν εκδήλωση στην Αθήνα.

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου (Μ. Αντύπα & Σ. Βενιζέλου, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Ηλιούπολη), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα: «Στιγμές της Εθνικής Αντίστασης από την Ευρυτανία».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φορέων της διοργάνωσης της εκδήλωσης και θα μιλήσει ο θεολόγος καθηγητής κ. Ζαχαρίας Ζηνέλης για το βιβλίο του «Η Δεκαετία του σαράντα στην Καστανιά και τα γύρω χωριά – Μνήμες και Μαρτυρίες», ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός κα Θεοδώρα Σιάρκου. Επίσης, θα πάρει τον λόγο ο συγγραφέας και γραμματέας του Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης κ. Κώστας Παπαδόπουλος, για την Εθνική Αντίσταση στην Ευρυτανία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ