25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις φυλακές Δομοκού ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός

Προς το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού μεταφέρεται ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, που έφτασε νωρίτερα στην Αθήνα και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών. Ο Λαγός ζήτησε να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο εισαγγελέας ενημέρωσε τον καταδικασθέντα της Χρυσής Αυγής ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κατάστημα που θα κρατηθεί, καθώς την απόφαση αυτή λαμβάνει η γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής.

Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής αφίχθη το μεσημέρι στο «Ελ. Βενιζέλος» και συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετείο, όπου τον ανέμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλεύρης και Γιάννης Ζωγράφος. 

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολύνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλή. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, έθεσαν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα. 

Η μεταγωγή του Γ. Λαγού έγινε με κλούβα που συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη. Βγαίνοντας από το όχημα, για να εισέλθει στο κτίριο του Εφετείου, φώναξε: «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, αξίζει κάθε θυσία».

(Με στοιχεία από την Καθημερινή)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ