20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις 10.00πμ ανοίγουν σήμερα (18/1) τα σχολεία στην Ευρυτανία, λόγω παγετού. Η ανακοίνωση του περιφερειάρχη και οι αποφάσεις των Δήμων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού και σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Ελένη Μπενιάτα, όλα τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 10:00 το πρωί, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη επίσπευσε, εν πολλοίς, τις αποφάσεις των κατά τόπους δήμων της Στερεάς. Οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων θα ακολουθήσουν το άνοιγμα στις 10:00, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα (18/1).

Η απόφαση του Περιφερειάρχη

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, κατόπιν συνεννόησης με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και λόγω του παγετού που επικρατεί σε αρκετές περιοχές, αποφασίστηκε για αύριο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η μετάθεση της ώρας έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις 10.00 πμ.

Αναλόγως, θα προσαρμοστούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τις μετακινήσεις κλπ. Κατά τόπους και ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, οι δημοτικές αρχές δύνανται να αποφασίσουν για τη λειτουργία ή μη των σχολικών μονάδων χωρικής τους αρμοδιότητας.».

H ενημέρωση των δήμων

“Τη Δευτέρα 18/1 τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), κατόπιν σχετικής απόφασης που εξέδωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10:00 πμ. Οι παιδικοί- βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΑΠ Μεα θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο”, αναφέρει η απόφαση του δήμου Καρπενησίου.

“Λόγω του παγετού με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, η έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα γίνει τη 10η πρωινή για τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021. Αναλόγως θα διαμορφωθούν και τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών προς τις σχολικές μονάδες σε συνεννόηση με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης”, έγραψε στο facebook ο δήμαρχος Αγράφων, κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ