28 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΟ. Κλείνουν, για 2 εβδομάδες, δημοτικά, νηπιαγωγεία & παιδικοί σταθμοί – Τι ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας

Όπως είχαν προαναγγείλει τα Ευρυτανικά Νέα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από την εισήγηση της επιτροπής λοιμοξιολόγων και με στόχο την ανάσχεση της ραγδαίας πορείας που ακολουθεί ο κορονοϊός.

Όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι (14/11) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κλειστά για διάστημα 2 εβδομάδων θα παραμείνουν, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 16/11, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Παιδικοί Σταθμοί.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου», ανέφερε η κ. Κεραμέως.Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως σε δύο τρόπους: την σύγχρονη τηλεκπαίδευση και την εκπαιδευτική τηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την τηλεκπαίδευση ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαυδευτικούς θα καταρτίσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου. Η κάθε διδακτική ωρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημοτικά και από τις 14.00 έως τις 16.20 για τα νηπιαγωγεία με μικρά διαλείμματα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαιδευτική τηλεόραση η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Όπως είχε αναφέρει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέτσος, η εισήγηση των λοιμωξιολόγων προέβλεπε κλείσιμο των σχολείων και ελήφθη με πλειοψηφία 15-8.  Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, εξήγησε πως, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση ρόλο έπαιξε η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ