28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις 17 Μαίου ανοίγουν οι παιδικοί & βρεφονηπιακοί σταθμοί – “Καμπανάκι” Χαρδαλιά για Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Αιτωλικό

Σε σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων προχωράει από το Σάββατο 8 Μαΐου η Ελλάδα.
Τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν:
Από το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από την Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και τα νηπιαγωγεία, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί που θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου.

Από Δευτέρα ανοίγουν και τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’Λυκείου για προετοιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Άνοιγμα μουσείων στις 14/5.

Άνοιγμα των θερινών σινεμά από τις 21/5 με πληρότητα 75%.

Η επαναλειτουργία των θεάτρων και η διοργάνωση συναυλιών σε εξωτερικούς χώρους από τις 28/5, μόνο καθούμενους και πληρότητα 50%.
Επίσης στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση τύπου, ανέφερε πως πάρθηκαν αποφάσεις για αθλητισμό και εστίαση που θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια υπουργεία.
Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid όπως η χρήση μάσκας και η διενέργεια self-tests.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” ή Βγαίνουν από το “βαθύ κόκκινο”
Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση, μεγάλη αύξηση παρουσιάστηκε στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών και στον Δήμο Μεσολογγίου, οι οποίοι μπαίνουν σε σκληρό lockdown από αύριο το πρωί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Αγρίνιο και Αιτωλικό, αλλά και στην Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται ήδη σε καθολικό lockdwon.

Το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζει πτωτική πορεία

«Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις στο επιδημιολογικό φορτίο που προκύπτουν από την κινητικότητα το Πάσχα», τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ