29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις 2 Οκτωβρίου ο 15ος Πανελλήνιος Κολυμβητικός Αγώνας “Φιλοκτήτης” στα παράλια της Λάρισας

Ο 15ος αγώνας «Φιλοκτήτης» επιστρέφει δυναμικά για να μας θυμίσει τις αξίες του αθλητισμού, της προσπάθειας, της συμμετοχής και της ευεξίας που χαρίζει η κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα. Ο Πανελλήνιος Κολυμβητικός Αγώνας «Φιλοκτήτης», ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός και ένα σημείο αναφοράς για την περιφερειακή ενότητα της Λάρισας, χαρακτηρίζεται από τις δεκάδες συμμετοχές ερασιτεχνών αθλητών της κολύμβησης, από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Χαλκιδική, τη Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 15 έως 67 ετών!

Τον 15ο αγώνα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς και το “Café Las Ramblas Spitaki”. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2022 και θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές. Την κλασική και αγαπημένη παράκτια διαδρομή των 6 χιλιομέτρων, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας στη 11 το πρωί με τερματισμό στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το “Café Las Ramblas Spitaki”.

Η δεύτερη διαδρομή θα είναι απόστασης 2 χιλιόμετρων και θα πραγματοποιηθεί σε τριγωνική διάταξη μπροστά από το“Café Las Ramblas Spitaki”. Η εκκίνηση της θα γίνει αμέσως μετά την έναρξη της μεγάλης διαδρομής, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι. Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο άτυπος βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο θα πρέπει να το δηλώσουν, καθώς επίσης και τα συνοδά μέλη, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους. Τονίζεται ότι συνοδά μέλη δεν απαιτούνται για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους.
Υγειονομικός υποστηρικτής του αγώνα θα είναι οι Εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Αγιάς.
Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 15 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα e-mail [email protected] και [email protected] ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής. Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και την φετινή χρονιά οι κ.κ Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος.
Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε μια σεμνή τελετή με την λήξη των αγώνων

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ