28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στις 20 Αυγούστου η Τελετή Έναρξης του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Εφήβων στην παραλία του Βόλου

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022 ξεκινά στον Βόλο η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, το 1οΠαγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Εφήβων Ανδρών, με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης, που ξεκινά με την καθιερωμένη παρέλαση των Εθνικών Ομάδων των 25 χωρών που συμμετέχουν και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συντελεστές νέους Βολιώτες καλλιτέχνες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς των διοργανωτών και θα ακολουθήσει πρόγραμμα μουσικό και χορευτικό – ακροβατικό ως μία σύντομη παρουσίαση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η γνωριμία των φιλοξενούμενων με την ελληνική μουσική κουλτούρα, τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και παράλληλα τη σύγχρονη καλλιτεχνική – δημιουργική διάσταση της πόλης του Βόλου, καθώς νεαροί μουσικοί και χορευτές συν ακροβάτες, θα παρουσιάσουν τις μουσικές συνθέσεις σε μία σημερινή προσέγγιση με διεθνή χαρακτήρα.

Την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων θα συνοδεύει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, με τον Μαέστρο της Ορχήστρας Βασίλη Τασούδη να διευθύνει τους μουσικούς σε μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Την υποδοχή των ομάδων θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί και ξεκινώντας το μουσικό πρόγραμμα,  τον τοίχο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα «διασχίζουν» με ακροβατικό χορό – vertical dance – οι Δέσποινα Γουλά και Αγγελική Μέλη του Apparatus Circus Lba. Ακολουθεί πρόγραμμα μουσικό με συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, Σταμάτη Σπανουδάκη, αλλά και παραδοσιακά ελληνικά κομμάτια με τις μοναδικές φωνές των νεαρών καλλιτεχνών Βισβίκη Θανάση και Λούμα Μαριάννας. Παράλληλα η Αγγελική Μέλη θα συνοδεύσει τη μοναδική μελωδία του «μην τον ρωτάς τον ουρανό» σε ελληνικό και αγγλικό στίχο με χορό aerial silks, κατεβαίνοντας από τον βολιώτικο ουρανό με χορευτικές – ακροβατικές κινήσεις. Το φινάλε της εκδήλωσης αποτελεί μία έκπληξη μίξης σύγχρονου και παραδοσιακού χορού, καθώς χορεύτριες σύγχρονου χορού της Σχολής Χορού Dance Studio με χορογράφους τις Νίκολα Κρίτσλοου και Κατερίνα Σαρρή, θα σμίξουν χορευτικά με την ομάδα κρητικών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου και χορογράφο τη Μαρία Γκογκινούδη. Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αχιλλέας Μπέος θα κηρύξει την έναρξη του Πρωταθλήματος και πυροτεχνήματα με μουσική θα κλείσουν την εκδήλωση, της οποίας βασικοί συντελεστές είναι νέοι άνθρωποι της πόλης που δούλεψαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να «συστηθούν» πολιτιστικά στους φιλοξενούμενους νέους αθλητές του πόλο.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης

Παρουσίαση: Σωτήρης Πολύζος

Διεύθυνση Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου: Βασίλης Τασούδης

Χορογράφοι: Νίκολα Κρίτσλοου, Κατερίνα Σαρρή, Αγγελική Μέλη, Μαρία Γκογκινούδη.

Ακροβατικός Χορός: Δέσποινα Γουλά, Αγγελική Μέλη

Σύγχρονος Χορός: Δέσποινα Δήμου, Δέσποινα Τσιαμάνη, Σοφία Κιντά, Βάσω Παπαδοπούλου, Δέσποινα Γκελντή, Αμαλία Ευθυμίου

Παραδοσιακός κρητικός χορός: Βαρούτας Γιώργος, Τσίντζος Κωνσταντίνος, Χατζηγιαννόγλου Ραφαέλα, Κύρκα Θεοπίστη, Ευθυμίου Αθηνά, Μουστρούφη Ηρώ, Δημητριάδης Σωτήρης, Χούμος Σταύρος, Αλεξίου Ιωάννα, Γκογκινούδη Μαρία, Γκογκινούδη Παρασκευή.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Ορχήστρας: Γιάννης Κουκουνίτσας

Μουσικοί επί σκηνής: Μαριάννα Λούμα (φωνή), Θανάσης Βισβίκης (φωνή), Κωστής Παλαιογιάννης (κιθάρα), Χρήστος Βόντζος (κλαρίνο), Χρυσάνθη Παπαπέτρου (βιολί), Μιχάλης Μπάτσικας (ντραμς), Νίκος Μυλωνάς (κρουστά), Πέτρος Κατσίκας (πιάνο), Γιώργος Χαρίτος (μπάσο), Γιάννης Κουνκουνίτσας (μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο).

Η παρέλαση των Εθνικών Ομάδων θα ξεκινήσει στις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022 και η έναρξη του καλλιτεχνικού προγράμματος προβλέπεται για τις 8.30.

Οι διοργανωτές, Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία και η Διεθνής Ομοσπονδία FINA, καλούν το κοινό της πόλης να υποδεχθεί τους νεαρούς αθλητές από τις πέντε ηπείρους του κόσμου και στην πρώτη τους παρουσίαση στην Τελετή Έναρξης του Πρωταθλήματος, αλλά και στους αγώνες που θα δώσουν οι αυριανοί πρωταθλητές στα Κολυμβητήρια του Βόλου και της Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα των αγώνων και λοιπές πληροφορίες του πρωταθλήματος είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ (koe.org.gr)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ