Στον δρόμο οι υγειονομικοί… Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον δρόμο οι υγειονομικοί… Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, Κέντρου Ψυχικής και Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας, πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί της Πέμπτης, 17 Οκτωβρίου 2024.

Αντιδρούν στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, το οποίο λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, με το 50% των θέσεων να παραμένει κενό, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων. Οι υγειονομικοί ζητούν ένα σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, καθώς και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα για το προσωπικό.

Η έλλειψη ιατρών συνολικά και βασικών ιατρικών ειδικοτήτων, σημείωσαν οι ομιλητές στη διάρκεια της συγκέντρωσης, δυσχεραίνει τη λειτουργία του Γ.Ν. Καρπενησίου, εις βάρος της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης προς τους πολίτες σε καθημερινή βάση.

«Ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονται από συμβασιούχους εργαζόμενους, εργαζόμενους ομήρους με ημερομηνία λήξης, εργολαβικούς εργαζόμενους με σχέσεις εργασίας λάστιχο και από μετακινήσεις προσωπικού. Η συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ταιριάζει απόλυτα με τους στόχους του νέου επικείμενου υγειονομικού χάρτη και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι σε απόσταση 80 με 100 χιλιομέτρων δεν γίνεται να λειτουργούν δυο Νοσοκομεία!», τόνισαν οι συγκεντρωμένοι.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα