25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στον Κρικελλοπόταμο, ο κορονοϊός δεν… μεταδίδεται. Αψήφησαν τα μέτρα, ανήμερα των Θεοφανίων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Τι και αν στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό των Θεοφανίων, επισημαίνονταν ότι «…όπως έχει αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Εορτή των Θεοφανίων ο Μέγας Αγιασμός με τον καθαγιασμό των υδάτων θα τελεσθεί εντός των Ιερών Ναών και δεν θα πραγματοποιηθούν λιτανείες, πομπές ή και τελετές ευλογίας των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους»; Όπως συνέβη και σε άλλα σημεία ανά την επικράτεια, έτσι και στην Ευρυτανία, κάποιοι αγνόησαν επιδεικτικά τα μέτρα και συμμετείχαν, συναθροιζόμενοι, σε αγιασμό των υδάτων.

Στη γέφυρα στον Κρικελλοπόταμο, ανάμεσα στα χωριά Κρίκελλο και Δομνίστα Ευρυτανίας, ανήμερα των Φώτων, ιερέας της περιοχής έριξε τον Σταυρό στο ποτάμι για τον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων, παρουσία κατοίκων των γύρω χωριών. Ελάχιστοι φορούν μάσκα, ενώ δεν τηρούνται καν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καρπενήσι και τα χωριά του νομού, ανήμερα Θεοφανίων τελέστηκαν στους ναούς λειτουργίες και έγινε ο αγιασμός των υδάτων, παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών (έως 25 άτομα στις υπόλοιπες εκκλησίες και έως 50 άτομα στον μητροπολιτικό ΙΝ Αγίας Τριάδας). Στους αύλειους χώρους των εκκλησιών, υπήρχε διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας, για την τήρηση των μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ