24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στους… -20c θα φθάσει η πραγματική αίσθηση του ψύχους σήμερα στην Ευρυτανία. Προσοχή στον πάγο, για πεζούς και ΙΧ

Οδός Ζηνοπούλου, Καρπερνήσι / Πρωί Δευτέρας 15/2

Φαινόμενα σε μορφή χιονοθύελλας εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (14/2) – ξημερώματα Δευτέρας (15/2) στα κεντρικά και ανατολικά του ν. Ευρυτανίας, προσθέτοντας μερικά ακόμα εκατοστά στο υπάρχον χιόνι. Μηχανήματα, εκχιονοστικά και αλατιέρες, της Π.Ε. Ευρυτανίας και των δύο Δήμων, επιχειρούν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, σταδιακά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα παρουσιάσει ανοίγματα και ο ήλιος θα κάνει την επανεμφάνισή του αργότερα. Ωστόσο, το κύριο γνώρισμα της ημέρας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Θα επικρατήσει ολικός παγετός, δηλ. η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν κατά τη διάρκεια της ημέρας, που σε συνδυασμό με τους βοριάδες, θα κάνουν πολύ έντονο το κρύο. Τα θερμόμετρα θα δείξουν και κάτω από τους -10c, ωστόσο η πραγματική αίσθηση θα κυμαίνεται ακόμα χαμηλότερα (-15 με -20c).

Την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου ο καιρός θα βελτιωθεί παντού, σε όλη την Ευρυτανία. Θα βγει… «ήλιος με δόντια», αφού ξανά η θερμοκρασία δεν θα ανέβει σε θετικά επίπεδα. Βορειοανατολικοί θα πνέουν οι άνεμοι.

Δεδομένων των παραπάνω, αυτονόητο είναι ότι δρόμοι και πεζοδρόμια, σε Καρπενήσι και χωριά, κρύβουν παγίδες για οδηγούς και πεζούς. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή καθώς σε πολλά σημεία έχει δημιουργηθεί μια παγωμένη και ολισθηρή κρούστα πάγου. Οι μετακινήσεις να περιοριστούν μονάχα στις απολύτως αναγκαίες, συστήνουν οι αρμόδιες αρχές.

Εξάλλου, τα σχολεία στο Καρπενήσι δεν θα λειτουργήσουν -με φυσική παρουσία- τη Δευτέρα 15 και Τρίτη 16/2, ενώ ο δήμος Αγράφων έχει ανακοινώσει αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων για σήμερα (15/2). Τα μαθήματα γίνονται με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ