19 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στους 6.400 οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Ευρυτανία. Κοντογεώργος: “Τα πραγματικά ποσοστά ξεπερνούν το 60%”

Σε 12.440 ανέρχονται οι συνολικοί εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ευρυτανία, από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι και χθες (23/7). Οι άνθρωποι που έχουν πλέον πλήρη εμβολιαστική κάλυψη (δύο δόσεις Pfizer ή ΑΖ ή μία δόση J&J) είναι 6.409. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που δίνεται -πλέον- στη δημοσιότητα και αφορά τους εμβολιασμένους διαμένοντες εντός της Περιφερειακής Ενότητας.

Στον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, που ανανεώνει εβδομαδιαίως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Ευρυτανία εμφανίζει τη μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη σε επίπεδο επικράτειας, με τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς να φθάνουν μόλις στο 28,48% των μόνιμων κατοίκων.

Ωστόσο, όπως πολλάκις έχει τονιστεί, τα πραγματικά ποσοστά πιθανόν διαφέρουν σημαντικά, καθώς ο υπολογισμός του πληθυσμού με βάση την απογραφή 2011 (20.081 κάτοικοι) δεν μπορεί να δώσει αξιόπιστα συμπεράσματα. Από τους 6.409 πλήρως εμβολιασμένους (ποσοστό 31,32%), οι μόνιμοι κάτοικοι υπολογίζονται σε 5.719· σχεδόν 700 άτομα ήρθαν από άλλους νομούς (Φθιώτιδα & Αιτωλοακαρνανία, κυρίως) για να εμβολιαστούν εδώ

Βουλευτής:”Άνω του 60% τα πραγματικά ποσοστά

Εξάλλου, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, εκτιμά ότι οι εμβολιασθέντες στον νομό ξεπερνούν το 60% επί του μόνιμου πληθυσμού, δηλαδή είναι διπλάσιοι από τα επίσημα στοιχεία. Στη συγκεκριμένη δήλωση προέβη κατά την επίσκεψη στο Καρπενήσι του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

«Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ευρυτανία δεν είναι αυτά που ανακοινώνονται. Και τούτο γιατί, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που τον χειμώνα φιλοξενούνται από τα παιδιά τους στα μεγάλα αστικά κέντρα -στην Αθήνα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα και άλλων νομών- έχει εμβολιαστεί εκεί (…). Οι δικοί μας υπολογισμοί είναι ότι ο εμβολιασμός στην Ευρυτανία τρέχει σε ποσοστά άνω των 60%. Βεβαίως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», ανέφερε ο Βουλευτής μετά το πέρας της επίσκεψης στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.

Την ίδια στιγμή, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, πολύ θετική ήταν η απήχηση που είχε η κινητή εμβολιαστική μονάδα της 5ης Υ.ΠΕ., που επισκέφθηκε Κρέντη και Γρανίτσα, πραγματοποιώντας 150 και πλέον εμβολιασμούς, δείχνοντας έναν εναλλακτικό αλλά αποτελεσματικό τρόπο επιτάχυνσης των εμβολιασμών και μάλιστα σε ευπαθείς ομάδες, εκείνες που κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή νόσηση.

Την Πέμπτη 22/7 στην Ευρυτανία έγιναν 55 εμβολιασμοί, ενώ χθες, Παρασκευή 23 Ιουλίου, οι δόσεις που έγιναν ανήλθαν σε 71 (23 για την 1η δόση). Σχετικά ικανοποιητική χαρακτηρίζεται άλλωστε η προσέλευση των πιο νεαρών ηλικιών στα εμβολιαστικά κέντρα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ