19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στους -8c έπεσε το πρωί η θερμοκρασία στην Ευρυτανία. Ανοικτός με αλυσίδες ο δρόμος για Βελούχι – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Συνθήκες ισχυρού παγετού επικράτησαν, όπως αναμενόταν, το πρωί της Κυριακής (23/1) στην Ευρυτανία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών που τελούν υπό την επίβλεψη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη το θερμόμετρο έδειξε -7,7 βαθμούς Κελσίου, ενώ τσουχτερό ήταν το κρύο και στην ευρυτανική πρωτεύουσα (-6,3c η ελάχιστη).

Το μοτίβο πολύ χαμηλών θερμοκρασιών θα διατηρηθεί και το προσεχές διάστημα. Στο Καρπενήσι (και σε όλα τα ορεινά άνω των 800μ) θα επικρατεί ολικός παγετός, δηλαδή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε αρνητικά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Το Βελούχι

Από σήμερα (23/1) γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει και το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Βελούχι. Λόγω ισχυρών ανέμων και σύμφωνα με ενημέρωση από τη διοίκηση, αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 10:30πμ.

UPDATE. Το χιονοδρομικό άνοιξε τελικά με τους αναβατήρες “Τάκης Φλέγκας”, “Θησεάς” και τον ταινιοδιάδρομο (σε αναστολή “Ηρακλής” και Άνεμος Ι”). Ο δρόμος είναι ανοικτός αλλά είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Εικόνα από το Βελούχι, το πρωί της Κυριακής 23/1 (κάμερα snowreport.gr)

Η εξέλιξη

Όσον αφορά στην καιρική εξέλιξη, σήμερα Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε ολόκληρη την Ευρυτανία, ωστόσο η ψύχρα θα είναι αισθητή, με τη θερμοκρασία υπό το μηδέν ακόμα και τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι ΒΑ.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, τα προγνωστικά μοντέλα εκτιμούν ότι η κακοκαιρία που θα επηρεάσει τα ανατολικά (κυρίως Αττική, Εύβοια, Βοιωτία κ.α.) θα δώσει ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις και στα νότια-νοτιοανατολικά του ν. Ευρυτανίας. Δεδομένες είναι ξανά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (από -10 έως -3 βαθμούς).

Σε απόλυτη επιφυλακή βρίσκεται σύσσωμος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για κατά τόπους πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα και την Τρίτη [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ]

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ