19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ξεκίνησαν σήμερα στα σχολεία του δήμου Καρπενησίου – Το πρόγραμμα

ΦΩΤΟ. Τεστ στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη επιδημιολογική παρατήρηση στα σχολεία, ο δήμος Καρπενησίου ήρθε σε επαφή με το τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε να ξεκινήσουν δωρεάν, προαιρετικοί έλεγχοι στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης.

Θα εξεταστούν (με pcr ή rapid test) εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16, προσωπικό καθαριότητας, σχολικοί τροχονόμοι, καθώς και εργαζόμενοι κυλικείων.

Τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ βρέθηκε στο 1ο Γυμνάσιο, το Γενικό (ΓΕΛ) και το επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), προκειμένου να λάβει δείγματα, με τη συμμετοχή -ιδιαιτέρως των παιδιών- να χαρακτηρίζεται μεγάλη. Εκεί βρέθηκε και η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος του δ. Καρπενησίου, κα Σοφία Ζαλοκώστα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη 9/2 θα γίνουν έλεγχοι covid στο σχολικό συγκρότημα του Προφήτη Ηλία (2ο Γυμνάσιο, 3ο Δ.Σ., ΕΕΕΕΚ, Ειδικό Σχολείο, 3ο νηπιαγωγείο), ενώ την Τετάρτη 10/2 ο ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο 1ο Δημοτικό, το 2ο Δημοτικό και τα νηπιαγωγεία, αντιστοίχως, ενώ την Πέμπτη 11/2 σειρά έχει το 4ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο. Τεστ προγραμματίζεται να γίνουν και στα σχολεία της Φουρνάς.

Περισσότερα, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 10/2/21

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ