26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Αίγιο ταξίδεψε ο Πολιτιστικός. Συμμετοχή στους εορτασμούς για τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας (ΦΩΤΟ)

Δράσεις εξωστρέφειας από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που τίμησαν ένα από τα κορυφαία γεγονότα που οδήγησε στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821

Με μια μεγαλοπρεπή και πολυπληθή παρέλαση ολοκληρώθηκε ο τετραήμερος εορτασμός του μεγάλου προεπαναστατικού πολιτικού γεγονότος που οδήγησε στον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821, της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Αιγιαλείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αναβιωτών Αιγιαλείας «Βοστίτσα 1821».

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, που ταξίδεψε στο Αίγιο για να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26-29 Ιανουαρίου 1821), συμμετέχοντας με 14 μέλη στη μεγάλη παρέλαση και λαμβάνοντας αναμνηστικό δίπλωμα από τις τοπικές αρχές.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, και πιο ειδικά την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18/2/23, ο σύλλογος θα συμμετάσχει στο πιο χαρακτηριστικό έθιμο της κοζανίτικης αποκριάς, τους Φανούς, δηλαδή τις φωτιές που ανάβουν στις γειτονιές της Κοζάνης και γύρω τους στήνεται ένα γλέντι με χορό και τραγούδι. Στην πόλη της Μακεδονίας θα παρουσιαστούν χοροί του τόπου μας από χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα (27/2) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα οργανώσει εξόρμηση στο τυρναβίτικο καρναβάλι (γνωστό και ως μπουρανί), που διοργανώνεται στην πόλη του Τυρνάβου στη Θεσσαλία και έχει ως ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του τη λατρεία του φαλλού κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ως συμβόλου γονιμότητας και ευημερίας. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ