27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Αθλητικό Κέντρο έκοψαν πίτα οι φίλοι της αστρονομίας – Το όραμα για δημιουργία αστεροσκοπείου

Στα γραφεία του στο Αθλητικό Κέντρο έκοψε πίτα ο Σύλλογος Αστρονομίας Ευρυτανίας, που φιλοδοξεί να καταστήσει το Καρπενήσι προορισμό αστροπαρατήρησης

Ο Σύλλογος Αστρονομίας «Αρτεμις» έκοψε, το βράδυ του Σαββάτου 27/1, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά στα γραφεία του συλλόγου, στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου.

Στόχος των ερασιτεχνών αστρονόμων είναι, όπως έχουν καταγράψει τα ρεπορτάζ της εφημερίδας, η δημιουργία αστεροσκοπείου και η ίδρυση Κέντρου Αστρονομίας – Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας, με προοπτική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα. Η Ευρυτανία διαθέτει, αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου «Αρτεμις», Δημήτρης Δεληγεωργόπουλος, έναν από τους πιο σκοτεινούς ουρανούς στην Ελλάδα, καθώς η φωτορύπανση είναι σχεδόν μηδενική, καθίσταται λοιπόν αυτομάτως τόπος ιδανικός για την παρατήρηση των πλανητών, των γαλαξιών, των νεφελωμάτων.

Η παρουσία του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, Χρήστου Αρμάγου, στη σαββατιάτικη εκδήλωση των φίλων της αστρονομίας, καταδεικνύει τη διάθεση (και) της νέας δημοτικής αρχής για στήριξη και συνεργασία με τον σύλλογο, προς την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ