5 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο -αναβαθμισμένο- Μουσείο Βουνού ξεναγήθηκαν μέλη και φίλοι του Πεζοπορικού Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου (ΦΩΤΟ)

Συνεργασία ξεκίνησε ανάμεσα στο Μουσείο Βουνού και τον Πεζοπορικό Φυσιοδιφικό Σύλλογο Καρπενησίου, με δράσεις ανοιχτές προς τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής, εγκαινιάστηκε πρόσφατα,

«Η αρχή έγινε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου όπου συναντηθήκαμε στο Μουσείο Βουνού, ξεναγηθήκαμε και περιηγηθήκαμε εικονικά στα σημαντικότερα αξιοθέατα του τόπου μας και στη συνέχεια ήπιαμε ζεστά αφεψήματα που πρόσφεραν τα μέλη του συλλόγου. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πεζοπορία με προορισμό το πλατανόδασος των Γοριανάδων», αναφέρει σχετικά ο Δήμος Καρπενησίου.

Όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, στις προοπτικές και δυνατότητες του Μουσείου Βουνού προσβλέπει η δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και προβολή του, τόσο ως ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας (σχολεία κ.α.) όσο και ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης.

Στον χώρο έχουν εγκατασταθεί, πλέον, τρεις συσκευές VR με τις οποίες ο επισκέπτης – θεατής αισθάνεται σαν να είναι παρών και να αλληλοεπιδρά με το εικονικό περιβάλλον. Έχουν καταρτιστεί τρεις θεματικές ενότητες και στην παρούσα φάση την τιμητική τους έχουν τα φαράγγια (Πανταβρέχει, Μαύρη Σπηλιά-Via Ferrata), ενώ σε επόμενο στάδιο οι μάσκες θα προβάλλουν φθινοπωρινές πεζοπορικές διαδρομές, ποτάμια (ράφτινγκ), το χιονοδρομικό στο Βελούχι κ.ο.κ.

«Το Μουσείο Βουνού είναι ένα μουσείο ανερχόμενο, που διαρκώς εξελίσσεται», ανέφερε η αντιδήμαρχος κα Σοφία Ζαλοκώστα, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια του μουσείου και την αυξημένη αλληλεπίδραση με τα σχολεία, ώστε η επίσκεψη στον χώρο να έχει εκπαιδευτικό αποτύπωμα.

Εξάλλου, ο Δήμος Καρπενησίου, αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας από 55 έως 67 ετών, για τα έτη 2021 έως 2023, τοποθέτησε άτομο για τη λειτουργία του Μουσείου Βουνού, γυναίκα ωφελούμενη που καλύπτει τις ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού. Το μουσείο είναι ανοικτό για το κοινό από την Τρίτη έως το Σάββατο.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ