28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας ο Γιάννης Αντωνίου – Οι ερωτήσεις των παιδιών στον πρωταθλητή χιονοδρομίας

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, ο πρωταθλητής του σκι Γιάννης Αντωνίου, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας και μίλησε στους μικρούς μαθητές για το άθλημά του και για την εμπειρία της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Τον αθλητή υποδέχθηκαν η διευθύντρια του σχολείου Βάγια Φιλιπποπούλου, και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Παρλάκογλου, Αθηνά Χριστοφορίδου και Θεοδώρα Ζερμπίδου.

Οι μαθητές μαζεύτηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και κάθισαν κυκλικά ώστε να βλέπουν όλοι ο ένας τον άλλο. Ο Αντωνίου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών με απλό και κατανοητό τρόπο, αλλά και ο ίδιος ήταν πολύ προσιτός και πολύ γρήγορα όλοι χαλάρωσαν και ακολούθησε μια πολύ όμορφη συζήτηση. Στη συνάντηση παραβρέθηκε κι ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσης Παρούτσας, στην πρωτοβουλία του οποίου οφειλόταν και ο προγραμματισμός της επίσκεψης.

Τα παιδιά «βομβάρδισαν» τον αθλητή με ερωτήσεις, σχετικά με το πότε ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα, τι φοράει όταν αγωνίζεται, ποια είναι η διατροφή του, πού μένει, πόσα χιλιόμετρα «πιάνει» όταν κατεβαίνει το βουνό, αν έχει χρηματοδότες, αν έχει φίλους αθλητές από άλλες χώρες, πώς ένιωσε ως πρώτος λαμπαδηδρόμος, πώς ήταν το ταξίδι του στο Πεκίνο κι ένα σωρό ακόμα που προέκυπταν από τη συζήτηση.

Στο τέλος βγήκαν στην αυλή του σχολείου για να φωτογραφηθούν χωρίς τις μάσκες τους. Προσέφεραν στον αθλητή μια αναμνηστική ζωγραφιά για να θυμάται την επίσκεψή του στο σχολείο καθώς και μια ανθοδέσμη για να του δείξουν την εκτίμηση και την αγάπη τους. Στο τέλος υπέγραψε αυτόγραφα σε φωτογραφίες του, που μοίρασε στους μικρούς μαθητές.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ