24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών φοιτητές από τη Δασολογία Καρπενησίου – Εκπαιδευτική εκδρομή για 50 σπουδαστές (ΦΩΤΟ)

Στην επόμενη ημέρα της επιστροφής στην κανονικότητα, μετά από τον περιορισμό που επέφερε -σε κάθε επίπεδο και πτυχή του κοινωνικού γίγνεσθαι- ο κορονοϊός τα τελευταία 2,5 χρόνια, εκπαιδευτικές δομές όπως το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) του Καρπενησίου προσπαθούν να ανακτήσουν τον χαμένο χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, 50 φοιτητές από τα τρία πρώτα έτη της σχολής βρέθηκαν, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής, στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών και μελέτησαν τρεις διαφορετικές περιοχές στα πλαίσια των μαθημάτων βοτανικής, συγκομιδής δασικών προϊόντων, δενδροχρονολόγησης και αγροδασοπονίας.

Στο σφιχτό τριήμερο πρόγραμμά τους, διαβάζουμε σχετικά, χώρεσαν και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα της Πρέσπας, όπως η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και ο νερόμυλος του Αγίου Γερμανού.

«Μετά από δυόμιση χρόνια αναστολής εκδρομών ο ενθουσιασμός της ομάδας φοιτητών και καθηγητών ήταν διάχυτος αλλά και η δική μας χαρά ήταν μεγάλη, αφού μετά από τόσο καιρό φιλοξενούμε νέους ανθρώπους με όρεξη για γνώση! Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του προγράμματος Poliprespa στα πλαίσια της δράσης ‘Καλλιέργεια εξωστρέφειας-Ενίσχυση ανταλλαγών και κοινών δραστηριοτήτων με ομάδες σχολείων/σπουδαστών/ερευνητικών ιδρυμάτων’», αναφέρει η Society for the Protection of Prespa, τοπική ΜΚΟ που ασχολείται με την προστασία των φυσικών και πολιτιστικών αξιών σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ