Στο Καρπενήσι, για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Δράσεις με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών & εκπαιδευτικών (ΦΩΤΟ)

Στο Καρπενήσι, για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Δράσεις με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών & εκπαιδευτικών (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι μια ακόμη κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «Climate Ambassadors in Action». Στόχος της δράσης, η ενίσχυση της γνώσης και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για τις αιτίες και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε το διάστημα από Δευτέρα 2 έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα από την Ουγγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Το θέμα του προγράμματος είναι η αύξηση των γνώσεων των συμμετεχόντων σχετικά με τις αιτίες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, η δυνατότητα ανάπτυξης θετικής στάσης στο θέμα και υποστήριξη της πολιτικής της ΕΕ σχετικά με το κλίμα.

Οι δράσεις που έγιναν ήταν μεταξύ άλλων: Αρκίτσα Φθιώτιδας για λουτρό στη θάλασσα, πεδίο της Μάχης των Θερμοπυλών, Αστεροσχολείο Υπάτης για γνωριμία με τα αστέρια, περιβαλλοντικό πρόγραμμα στο Πλατανόδασος Γοργιανάδων – παιχνίδια γνωριμίας, Κέντρο Κομποστοποίησης Γοργιανάδων, περιβαλλοντικές παρατηρήσεις, ασκήσεις σύνδεσης με τη φύση, επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας, στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και το Κεφαλόβρυσο, περιβαλλοντικό πρόγραμμα στον Τόρνο, επισκέψεις σε Λαογραφικό Μουσείο Τόρνου, Ι.Μ. Προυσού, πόλη Καρπενησίου, περιβαλλοντικό πρόγραμμα στη Δομνίστα και το Κρίκελλο, Αστροβραδιά στον Προφήτη Ηλία Μυρίκης, επίσκεψη στην Ακρόπολη της Αθήνας (κατά την επιστροφή των Ομάδων στην Ουγγαρία και Τουρκία).

«Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με την Ελλάδα, την ιδιαίτερη Φύση, την Ιστορία και τους Ανθρώπους της συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πολιτιστική και κοινωνική επαφή των συμμετεχόντων από τις 3 χώρες», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.