18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Στο Καρπενήσι η Κινητή Μονάδα ΚΕΘΕΑ, επίσκεψη στο Δημαρχείο. Στόχος, κοινές δράσεις παρέμβασης και ενημέρωσης

Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 το προσωπικό της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) – ΕΞΟΔΟΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκε για πρώτη φορά στον νομό Ευρυτανίας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκο Σουλιώτη και την Αντιδήμαρχο, κα Σοφία Ζαλοκώστα, με στόχο τη διασύνδεση και δικτύωση με τον δήμο Καρπενησίου.

«Επιδιώκοντας τη χαρτογράφηση των αναγκών της περιοχής σε θέματα που αφορούν το πρόβλημα των εξαρτήσεων, αλλά και τις προοπτικές παρέμβασης και κινητοποίησης του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στον τομέα αυτό, υπήρξε ενημέρωση για τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δραστηριοποίηση ενός φορέα ψυχοκοινωνικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στον νομό, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης συνομίλησαν με τις εργαζόμενες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ για την προοπτική κοινών δράσεων παρέμβασης και ενημέρωσης προς τους πολίτες στο πλαίσιο της έναρξης μίας μακροπρόθεσμης συνεργασίας του φορέα με τον Δήμο. «Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση συμφωνήθηκε από κοινού η αναγκαιότητα της τοπικής κοινωνίας για ενδυνάμωση, ενημέρωση και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως οι νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2231045456 και 2231067885. Τονίζεται, τέλος, πως η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ